DeCeNews: Strategia lui Basescu la referendum. Trei directii de atac

Liderii PDL au incercat sa lanseze miscarea "Vara asta se poarta alb", ca o strategie a PDL si a celor care il sustin pe Basescu. In laboratoarele echipei lui Traian Basescu se fac insa sondaje si se stabilesc punctele de atac in aceasta campanie. Sondajul publicat deja de IMAS arata o puternica polarizare a socitatii. 64% dintre romani voteaza demiterea lui Basescu si doar 24% ii sunt favorabili. Cifrele nu ii lasa prea multe alternative lui Basescu, iar strategia va fi un asalt furibund la adresa USL.
Cifrele acestui sondaj ne arata ca Basescu ar mai putea lupta pentru cel mult 8% dintre nehotarati. Pentru a evita suspendarea e prea putin, asa ca va forta atacul la adresa USL si va incerca sa rupa din procentul de 64% care ii sunt impotriva acum. Daca in acest moment intentia de vot este de aproape 80%, o campanie plina de scandaluri va scoate masiv electoratul la vot, fapt ce nu il avantajeaza pe Basescu.
Basescu se va concentra in primul rand pe Justitie. El va ataca in doua puncte pe acest palier: Adrian Nastase si Dan Voiculescu. Va continua atacul inceput la discursul din Parlament si este posibil sa fie aruncate o serie de dosare in joc. Basescu va incerca sa recastige o parte a electoratului din 2004 care era impotriva lui Adrian Nastase si va relansa acuzele la adresa lui Voiculescu. Atacul va incerca sa explice cum a demisionat Dan Voiculescu din Senat pentru a scapa de ICCJ.
Basescu va evita atacul direct la Crin Antonescu. El se va concentra asupra lui Victor Ponta care este premier si poate fi criticat pentru problemele economice. Va insista pe sintagma "premierul copy-paste" si va incerca sa il atraga pe Ponta in scandaluri. Basescu va lansa o serie de atacuri si la ministri Guvernului Ponta, pentru a arata care sunt defectele. Procurorii lui Kovesi si Morar vor continua hartuirea ministrilor din actualul cabinet. Andrei Marga si Victor Ponta sunt cercetati in dosarul "Bruxelles".