DeCeNews: Antonescu: Alegerile prezidentiale, eventual in septembrie

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca alegerile parlamentare nu pot fi comasate cu cele prezidentiale, acestea din urma trebuind sa fie facute cat mai repede, adica eventual in septembrie.
"La o prima vedere cel putin, ma tem ca este destul de greu spre imposibil sa le comasam, pentru ca avem constrictii constitutionale", a spus Antonescu despre eventualitatea comasarii alegerilor prezidentiale cu cele parlamentare.
El a explicat ca, daca Traian Basescu va fi demis pe 29 iulie, atunci alegerile prezidentiale vor trebui organizate pana pe 30 octombrie, cel tarziu.
O alta prevedere constitutionala arata ca nu se pot organiza alegeri parlamentare mai devreme de 20 noiembrie, a mai spus Antonescu, mentionand ca nici varianta dizolvarii Parlamentului nu se poate aplica in perioada interimatului sau.
"Deci cred ca nu le mai putem face impreuna, cred ca vor trebui facute cat mai repede, dar acest cat mai repede cred ca ar insemna undeva cel putin septembrie, adica sa aiba toata lumea timp sa vina si de prin vacanta, sa fie timp pentru campania electorala", a mai spus Antonescu, referindu-se la alegerile prezidentiale.