DeCeNews: Adrian Nastase, in scrisoarea adresata lui Andrei: Sa nu faci niciodata politica
Andrei Nastase, fiul cel mare al fostului premier Adrian Nastase, a dezvaluit duminica in emisiunea "Sinteza zilei" de la Antena 3, cuprinsul scrisorii de adio pe care tatal sau i-o adresase, inainte de a apela la gestul sinucigas, in care il sfatuieste sa nu faca niciodata politica.
"Andrei, dragul meu,
Vei ramane capul familiei. Ai grija de mama si de Mihnea. Stiu ca va fi greu, dar stiu ca vei reusi. Va trebui ajutorul avocatilor sa-mi restituie dreptul la onoare si la demnitate. Poate va fi greu sa intelegi decizia mea, dar nimeni nu va reusi sa ma umileasca dupa o viata de munca. Prefer sa plec de langa voi cu demnitate si cu sentimentul ca nu accept nedreptatile. Iti doresc sa fii fericit, sa ai o familie frumoasa si sa nu faci niciodata politica", a scris Adrian Nastase, cu putin timp inainte de a decide sa-si puna capat zilelor.
"Numai Dumnezeu l-a salvat, e singurul lucru pe care vreau sa-l tin minte in acea seara", a declarat Andrei Nastase, duminica seara, la Antena 3, precizand ca tatal sau a marturisit familiei ca "ultimul lucru pe care nu vrea sa i-l ia nimeni este demnitatea".
In opinia lui Andrei Nastase, tatal sau a "executat de patru ori pedeapsa", intrucat timp de opt ani, cat a durat procesul, a fost "arestat la domiciliu", insa apreciaza faptul ca parintele sau a incercat sa-si protejeze familia pe cat a putut: "Chiar si in ultima seara, cand s-a retras in camera lui, a facut totul pentru ca noi sa fim protejati", a mai spus Andrei Nastase.