Propunerea MAE pentru postul de ambasador al Romaniei in Qatar, Valeriu Nistor, a fost respinsa astazi de comisiile reunite de politica externa in lipsa unei minime pregatiri diplomatice a candidatului, informeaza NewsIn.
Liderul comisiei senatoriale de externe, Mircea Geoana, le-a reprosat reprezentantilor MAE modul in care fac propunerile. "Puteati sa il pregatiti trei luni de zile macar, inainte. Nu el e de vina, ci modul in care se fac propunerile. Este un model de succes, nu e rau, dar e felul in care voi va pregatiti, cei din MAE", a declarat Geoana. Mai multi membri ai comisiei s-au declarat multumiti de prezentarea lui Nistor, care s-a axat pe dezvoltarea unor parteneriate economice de investitii si l-au rugat pe acesta sa nu considere votul drept unul impotriva sa, ci impotriva modului in care MAE face propunerile.
Nistor a primit aviz negativ la limita, cu 6 voturi "contra", 5 voturi "pentru" si doua abtineri.
Anterior, propunerea MAE pentru ambasadorul Romaniei in Italia, Malta si San Marino, Dana Manuela Constantinescu, a primit marti aviz negativ in comisiile reunite de politica externa.