Cotidianul.ro: Hrebenciuc: Presedintele nu ar trebui sa fie asa de optimist

Viorel Hrebenciuc, a comentat, luni, sesizarea pe care a facut-o presedintele Traian Basescu la Curtea Constitutionala.
"Din punctul meu de vedere este o exagerare din partea sefului statului, care trebuie sa inteleaga, ca in calitate de reprezentat al statului roman, nu trebuie sa fie prezent la toate sedintele Consiliului European si ale altor organisme internationale. Deci, in acest moment, Parlamentul a decis ca premierul Romaniei sa fie prezent la Consiliul European pentru problemele economice, sociale asa cum a fost discutia si in declaratia Parlamentului", a precizat Hrebenciuc.
Hrebenciuc a mai spus ca presedintele nu ar trebui sa fie "asa de optimist" in legatura cu decizia pe care o va lua Curtea Constitutionala.
"Bineinteles ca interpretarea Curtii Constitutionale o vom discuta dupa ce vine, dar eu nu as fi asa de optimist ca domnul presedinte ca ii va fi favorabila Curtea Constitutionala", a adaugat Hrebenciuc.
Hrebenciuc a sustinut ca Traian Basescu se afla in criza si a catalogat drept "infantil" comportamentul acestuia. "Acum presedintele are un comportament infantil in aceasta perioada, din ceea ce vad eu. Cererea facuta domnului Hasotti, iesirea aceea cu "Dottore" care a creat foarte multe suspiciuni si acuzatiile penibile de plagiat la adresa premierului Ponta, toata aceasta lansare de forte imi demonstreaza ca domnia sa este in criza in momentul de fata", a conchis Hrebenciuc.