DE CE BOC PRIMAR ESTE MOARTEA PENTRU PD-L. SI DE CE BASESCU SE ADAPTEAZA CU PONTA

UPDATE. Premierul a intrat telefonic la Antena 3 si Razvan Dumitrescu n-a ratat ocazia sa-l intrebe de suspendare. Ponta a zis ca nu vrea. E conciliant la maximum, vrea reactii institutionale. Dar daca presedintele nu vrea, atunci, ce sa mai faca si Ponta? Sa voteze contra? Suspendarii, vreau sa zic.
BEM-BEM Cluj a refuzat cererea USL de renumarare a voturilor pentru primarie.
Cu furt si cu tembelism local, care l-a facut, de altfel, de 3x primar pe Funar, daca pana la urma Boc e declarat castigator al Primariei Clujului, asta e pierzania PD-L. Placa tombala.
Pai cum, de ce? Si-asa fostul partid prezidential, de fapt, presul lui Basescu, e uzat pana la refuz. Pedelistii sunt in prag de implozie. Viermuiala sinucigasa nu face decat sa primeasca impulsul final prin victoria lui Boc la Cluj.
Groparul PD-L nu se va lasa pana nu va pune placa. Triumfalismului pe mormant. Nu si-a dat demisia dupa caderea ultimului guvern Basescu, a spus ca n-are de ce. Dimpotriva. A debitat, ca de obicei, cele mai absurde aberatii, ca sa zic asa. Boc e simbolul lumii paralele in care PD-L s-a izolat, rupt de realitate. Si pe care continua sa o nege, in ciuda evidentei.
Boc nu si-a dat demisia atunci, iar liderii PD-L au motivat amanarea conventiei extraordinare prin lipsa ei de oportunitate inainte de alegerile locale. Au spus ca o schimbare de conducere ar deruta si demobiliza partiduletul si fanutii lui.
Si cum Boc e mana cu care Basescu trebuie sa termine PD-L, el, mi(ti)cul ardelean, a executat o manevra bizantina: i-a delegat responsabilitatea alegerilor lui Blaga, iar el a plecat pentru a face totul ca sa castige Clujul. Ca sa se spele pe maini de esecul general si sa-l paseze asupra vechii garzi, in principal, a lui Blaga. Care n-avea cum sa se sustraga. N-avea loc de-ntors. N-avea cum sa mai emita pretentii de preluare a partidului, daca nu-si asuma coordonarea campaniei electorale. Cronica unui esec mai catastrofal chiar decat era anuntat.
Iar zelul cu care a iesit in fata si a debitat aberatii, uneori chiar abjecte, livrate din subsolul de la Modrogan, l-a descalificat pe Blaga in calitate de alternativa. In ultima vreme, mananca la fel de necomestibil ca tot restul (in conditiile in care Basescu l-a calcat in picioare). Si zelul similar al lui Videanu - tupeu disperat, de santajabil in sevraj - a amintit de noaptea marii furaciuni pentru Basescu din 2009.
Toti sunt la fel in PD-L, o apa si-un pamant - Cristian Preda, ca Cezar Preda, Monica Macovei, ca Elena Udrea, Baconshi, ca Pinalti, TRU, ca Falca, fiindca daca nu s-ar fi asemanat, nici nu s-ar fi adunat -, doar taberele si interesele difera. Pana acum, i-au tinut uniti avantajele guvernarii, transformate in jaf nemasurat. Veneticii - udrele, cei cu minus L sau "intelectualii" cu pretentii de imaculare - nu s-au delimitat niciodata de Boc, deci, de Basescu, ci s-au pozitionat din start impotriva gruparii Blaga, cu care se identifica, de altfel, ramasitele PD. Este evidenta ostilitatea pretinsilor reformatori fata de partiduletul gonflat in care au venit ca sa-l substituie cu un proiect de supravietuire si perpetuare a regimului Basescu. La fel de evidenta e, in replica, disperarea vechii garzi de a-si perpetua formatiunea, salvand-o de proiectul substitutiv.
Singurul care intr-o buna masura se deosebeste este Toader Paleologu: si e foarte bine ca-i acolo, si ca a decis sa ramana. In rest: mutanti antisociali si canibali. Se mai deosebea, totusi, un pic si Blaga, dar din pacate pentru el, a prestat prea adanc in sistem, iar caracterul lui a ramas la nivel de bruma. Dar fata de molustele din PD-L e o lumina. Si stie si cum se conjuga demisia. Spre deosebire de javrele extraordinare.
PD-L e canibalizat pana la masacru ritual. Se anunta o sinucidere grotesca. Chiar presupunand ca Boc ar demisiona "ca sa se dedice" primariei, discreditarea gruparii Blaga prin expunerea ei electorala e maximala. Chiar daca PR-ul incearca sa minimalizeze esecul, prin camuflare sub procente adunate din victorii derizorii. PD-L n-are scapare.
Este ceea ce, de altfel, urmareste Basescu. El i-a facut, el ii omoara, conform intereselor lui conjuncturale. Prost pentru el e ca a picat planul alba-ca-zapada, "noua republica" din care a ramas doar o batalie intre pitici sub fustele ei atat de zdrentuite. Iar proiectul avortat MRU n-are alternativa.
Aceeasi canibalizare din interiorul PD-L se manifesta si in pseudo-gruparea "noua republica". Cu alte cuvinte, se bat mortii cu ranitii, mutantii postcomunisti cu avortonii proiectului next generation, iar Basescu patroneaza detasat agonia dezaxata, ca sa se salveze pe sine. Totul pentru ducerea mandatului pana la capat, tragere de timp ca sa incerce cu ultimele puteri sa-si asigure o succesiune cu garantie de im(p)unitate. Miza ultima a lui Basescu e pe gruparile inca fidele din servicii si pe serviciile transpartinice ("clujenii").
Basescu va adopta aceeasi tactica a falsei domesticiri, pana isi atinge scopul. Asa a facut mereu cand a avut interesul: chiar s-a caciulit, cum el insusi marturiseste si pe urma s-a razbunat pe cel sau cei de care s-a folosit. Va face totul ca sa nu fie suspendat pana la alegerile parlamentare. Si nu va ezita sa profite de Ponta. Va lua act de declaratia Parlamentului (246-30, 2 abtineri) in favoarea participarii premierului la Consiliul European si nu se va opune. Se va adapta ca sa supravietuiasca. Il va fezanda pe premier. Ca sa castige timp si sa incerce - a cata oara? - amorsarea unui clivaj intre PSD si PNL pe tema suspendarii/candidaturii pentru institutia prezidentiala. Pe toate caile.
Deci, avantajul victoriei masluite a lui Boc de la Cluj e ca toarna gaz peste focul agonic al PD-L, spulberand si ultima sansa teoretica a fostului partid prezidential de a se salva. Totodata, precipita reglarile de conturi in piata publica si (auto)caricaturizarea alternativei de impostura, proiectata patologic in MRU. Si personalizata pe cat de mesianic, pe atat de ridicol. Deja Razvan Ungureanu e ca un personaj deraiat pe campi in timp ce vorbeste singur. Suporterii lui sunt ultimii fanatici basisti, captivi in iluzia unei false drepte, care nu e de fapt decat o fantasma marxist-leninista. La fel cum staliniste au fost masurile guvernelor Basescu, numite impropriu "de austeritate".
In realitate, au fost de furaciune. Reactia electorala a fost o revansa pe masura. Oamenii stiu ca au fost supusi unui regim de exterminare ca sa alimenteze coruptia regimului Basescu. Cei asociati au profitat, iar raspunderea e solidara.
Crin Antonescu a facut o analiza exacta: Basescu a ridicat PD de la 7% si il coboara la loc, dar intre timp au fost opt ani in care le-a placut, au profitat. N-au cum sa dea vina in exclusivitate pe Basescu, trebuie mai intai sa se uite in oglinda: au executat ordinele lui si s-au bucurat de privilegii. Toti trebuie sa plateasca. Sigur ca Basescu e principalul vinovat. Dar nu singurul. Fara slugarnicia profitorilor, regimul Basescu nici n-ar fi fost cu putinta.
Mult mai spectaculos va fi procesul Apostu cu Boc inapoi la primarie. Vor continua impreuna. La brutarie.
Pana atunci, Udrea si-a anuntat demisia de la organizatia Bucuresti, indemnandu-i si pe altii sa faca la fel in urma esecului electoral catastrofal. Udrea e astfel, ca de obicei, instrumentul lui Basescu, de data asta, in demararea proiectului MRU.
Care MRU zice ca "e momentul regruparii intr-o forta politica noua". De ungureni.
Iar Blaga i-a urat, azi, succesuri. Aproape textual.
Si Ion Iliescu a spus ca ar fi pacat ca PD-L sa se piarda.