DeCeNews: Adrian Tutuianu castiga detasat presedintia CJ Dambovita

Senatorul PSD Adrian TuTuianu a castigat presedintia Consiliului Judetean Dambovita, cu 56 la suta din voturi, devansandu-l clar pe candidatul PDL, Florin Popescu care a obtinut doar 34 la suta din voturi. Sondajul a fost facut la orele 19,00.
Dambovita, un fief al PSD, a devenit terenul de lupta dintre PDL si fosta Opozitie dupa alegerile din 2008, cand presedintia CJ a fost adjudecata de Florin Popescu, unul dintre liderii PDL si un apropiat al Elenei Udrea. Pe langa CJ, PDL si-a adjudecat si primaria Targoviste si alte cateva primarii de orase in 2008, judetul colorandu-se in portocaliu, pentru prima data dupa 1990.
Pe parcursul celor patru ani de guvernare liberal-democrata, viata politica din judet a fost marcata de permanente conflicte si acuze din ambele parti. Florin Popescu a beneficiat de fonduri masive din partea Elenei Udrea, fapt ce a determinat ca o parte dintre alesii judetului sa fie nevoiți sa treaca in barca PDL pentru a primi ceva din partea sefului CJ.
Campania electorala a fost una dintre cele mai violente de la nivelul tarii, fapt ce a dus si la demiterea sefului IJP Dambovita. Totul a culminat cu asa numitul scandal "Bicicleta", cand PDL i-a acuzat pe Adrian Tutuianu si deputatul Ioan Stan de furtul unei bicilete portocalii din sediul unei primarii.