DeCeNews : USL: PDL va pierde total in Capitala. Vezi sondajele

PDL va pierde toate primariile de sector si consiliile locale, dar si Primaria Generala. Cu doar cateva zile inainte de alegeri, toate sondajele de opinie efectuate de institute importante de cercetare sociologica (CURS, CCSB, Avantgarde) arata ca PDL va pierde alegerile locale din Capitala, dar si ultimele primarii de sector pe care le mai avea, se arata intr-un comunicat de presa al USL.
"Romanii nu uita si nu iarta taierile de salarii si pensii - conform tuturor sondajelor de opinie, PDL va pierde toate primariile de sector si consiliile locale, dar si Primaria Generala. Cu doar cateva zile inainte de alegeri, toate sondajele de opinie efectuate de institute importante de cercetare sociologica (CURS, CCSB, Avantgarde) arata ca PDL va pierde alegerile locale din Capitala, dar si ultimele primarii de sector pe care le mai avea: sectorul 3 si sectorul 6. PDL va inregistra infrangeri si la toate consiliile locale din Bucuresti.
Astfel, potrivit celei mai recente cercetari CURS, realizata la comanda GeoPol in perioada 27 mai-2 iunie 2012, Sorin Oprescu, candidat sustinut de USL, este lider detasat cu 64%, in timp ce candidatul PDL Silviu Prigoana este cotat cu doar 18% din intentiile de vot.
Batalia pe sectoare arata ca PDL va pierde si ultimele primarii pe care le mai avea: sectorul 3 si sectorul 6. Astfel, conform sondajului CCSB efectuat in perioada 28-30 mai, candidatul USL la Primaria Sectorului 6, Rares Manescu, conduce cu 41% din intentiile de vot, fata de Cristian Poteras (PDL) care are doar 32%, iar in sectorul 3 Robert Negoita (USL) l-a devansat cu 20% pe Liviu Negoita (PDL), conform sondajului CURS . Alte primarii pe care USL le va castiga detasat sunt Primaria Sectorului 1 (Andrei Chliliman, 74%), Primaria Sectorului 4 (Cristian Popescu-Piedone, 79%) si Primaria Sectorului 5 (Marian Vanghelie, 63%), conform CURS.
Infrangerile pe care le va inregistra PDL duminica, la alegerile locale, sunt rezultatul ultimilor ani de guvernare PDL, care au adus masuri dure impotriva cetatenilor, soldate cu degradarea rapida si vizibila a nivelului de trai: taieri de salarii si pensii, concedieri, inchideri de spitale, subfinantarea sistemului de asigurari de sanatate si asigurari sociale. Bucurestenii vor iesi duminica la vot sa sanctioneze politica PDL impotriva cetateanului si sa aduca schimbarea si in Capitala, o schimbare care a inceput odata cu instalarea Guvernului USL.
La alegerile pentru Consiliul Local, situatia este clara si la nivel general, dar si pe sectoare: USL castiga majoritatea, cu peste 60%, in vreme ce PDL e la mare distanta, cu doar 20%, arata sondajele.", se arata in comunicatul de presa.