Cronica Romana: De ce fugim de portocaliu ? (Autor : Radu Cristescu)

Cred ca si cei mai mari pictori ai lumii se uita cu invidie catre maestrii culorilor din PDL. Nu pot sa cred cate nuante de albastru, turcoaz, verde, verzui-albastrui sau bleumarin am reusit sa identific, de-a lungul drumurilor prin tara, pe multitudinea de afise electorale ale PDL-ului. Foarte mult verde! Oare am devenit brusc un partid ecologist? Pe ici si colo, cate o pata izolata de portocaliu, acel portocaliu care ne-a adus pe culmile politicii din Romania, la cei 34-35 la suta pe care i-am avut.
Daca tot ceea ce am facut in acesti ani in care am fost la guvernare am facut bine si corect pentru poporul roman, nu ar trebui sa fugim de portocaliu, culoarea care ne-a consacrat ca partid.
Daca aceste masuri si promisiuni luate de liderii politici si anuntate pe fundalul portocaliu din Modrogan nu au fost necesare, adevarate, corecte si in interesul cetatenilor, inseamna ca i-am pacalit.
Nu comentez masurile de austeritate luate de guvernul Boc, deoarece nu sunt economist. Dar daca ele sunt bune si corecte, atunci de ce am dat frau liber gandirii artistico-plastice din mintea fiecarui lider pedelist care candideaza la alegeri. Daca ele, insa, nu sunt bune si am mintit poporul, abia atunci merita sa fugim de culoarea portocalie. Simplu!
Mai mult, inseamna ca pe toti acei oameni carora le-am vandut iluzii i-am luat de prosti. De ce? Chiar nu ne dam seama ca alegatorii ne-au votat si ne stiu drept partidul portocaliu?!? Chiar credeti ca ei sunt prosti si nu vad ca facem concursuri de pasteluri?!? A renuntat cumva PSD-ul la culoarea rosie dupa alegerile pierdute? Ce ar fi insemnat ca PSD sa apara pe toate afisele cu culoarea roz sau rozaliu, dupa cei patru ani de guvernare Nastase? Sau PNL-ul cu crem, in loc de galbenul care l-a consacrat, dupa trecerea in opozitie din 2008?
Astfel, eu ajung la concluzia ca noi, PDL, am devenit mai nou un partid de artisti plastici. Dar se pare ca vernisajul de pe 10 iunie nu o sa-l castigam.
Ma uitam saptamana trecuta la afisul lui Cristache Radulescu de la Ilfov. Alb cu mult verde pal in conditiile in care Cristache este unul dintre "stalpii portocalii". Nici urma de portocaliu! De ce? Oare ce zice alegatorul?
Si nu numai Cristache este un exemplu. In toate judetele ne-am ascuns dupa alte culori. Ba mai mult de atat, dupa sloganuri tampite ori cretine de genul: "Alianta pentru Calarasi" ori diverse sintagme in care PDL este ascuns pur si simplu. Uitati-va la acest neanderthal al politicii din Romania, acest grobian pe numele sau Gheorghe Stefan, zis Pinalti, care, cu mare succes, ar castiga concursul de oxiuri ai ziarului Cronica Romana si care, dupa ce a fost galben, a devenit portocaliu si, acum, un nevinovat verde, probabil culoarea banilor obtinuti din vanzarea energiei ieftine, furata de el si de fiul sau. Acest oxiur se ascunde dupa un slogan pur si simplu infantilo-cretinoid (ca si creierul sau, afectat de energie ieftina), si anume Alianta Electorala Populara Progresista Europeana si Liberala. Ce parere aveti? Ce senzatie aveti? Cred ca de greata totala. Si exemplele ar putea continua.
Nici macar nu suntem in stare, cum n-am fost nici pana acum, sa explicam alegatorului ca presedintii de Consilii Judetene si primarii din cadrul USL au avut realizarile cu care se lauda cu ajutorul si banii guvernarii Boc. De exemplu, in judetul Salaj, Tiberiu Marc se lauda cu patru, cinci proiecte privind drumuri, spitale etc., din care niciunul nu ii apartine lui si PSD.
Ar fi multe de spus. Nu am timp si ma enervez brusc atunci cand ma gandesc la unii iresponsabili din fruntea partidului care ne-au adus unde suntem acum. Adica nicaieri, chiar mai rau decat nicaieri, fara niciun orizont si viitor! Este rusinos si daca tot alegem alte culori decat portocaliul, atunci va recomand, domnilor Boc, Flutur, Radulescu, Oltean, Toader, Pinalti, Falca, Anastase, Sulfina Barbu si alti lideri ai partidului pe care l-ati distrus, culoarea maro (a unei materii reziduale in care suntem noi, ca partid). Si aici am putea gasi diverse nuante de maro. Depinde de pantecaraia din fiecare judet.