Mediafax.ro: Geoana: Sunt in campanie alaturi de USL in Dolj. La firul ierbii, relatia mea cu PSD nu s-a intrerupt

Senatorul independent Mircea Geoana, propus recent de PSD sa preia sefia Comisiei de politica externa din Senat, a declarat, miercuri, la RFI, ca s-a implicat in campania electorala a USL, in judetul Dolj, si ca, "la firul ierbii", relatia sa cu PSD nu a fost intrerupta.
"Sunt in campanie in Dolj, alaturi de colegii mei si de prietenii mei din PSD, din USL. Incercam sa dam o mana de ajutor si domnului Prioteasa la Consiliul Judetean si doamnei Olguta Vasilescu la Primaria Craiova, deci practic, la firul ierbii, cum s-ar spune, relatia mea cu partidul in care m-am format si pe care l-am condus nu a fost intrerupta. In mod clar, relatia este in acest moment in curs de normalizare", a precizat senatorul independent pentru RFI.
Intrebat daca numirea sa in fruntea Comisiei de politica externa din Senat este primul pas catre o revenire in PSD, Mircea Geoana a raspuns: "Putem considera ca este un inceput de normalizare. Faptul ca votul meu si voturile unor senatori si deputati care imi sunt apropiati au cantarit probabil decisiv la motiunea de cenzura, care au schimbat dinamica politica din Romania a reprezentat un gest pana la urma de obligatie morala din partea mea si nu un gest de calcul politic din partea mea".
Senatorul Mircea Geoana a fost votat, in 29 mai, in plen, pentru preluarea functiei de presedinte al Comisiei de politica externa a Senatului, in locul actualului ministru al Justitiei, Titus Corlatean. Propunerea PSD a fost votata cu 84 de voturi "pentru", trei "impotriva" si o abtinere.
Surse parlamentare declarau, anterior, pentru MEDIAFAX, ca senatorul independent Mircea Geoana ar putea prelua sefia Comisiei de politica externa din Senat, dupa numirea actualului presedinte al Comisiei, social-democratul Titus Corlatean, in functia de ministru al Justitiei.
Surse din PSD declarau, in 28 aprilie, pentru MEDIAFAX, ca Mircea Geoana ar fi adus 5 voturi la motiunea de cenzura care a dus la caderea Guvernului Ungureanu.