Cotidianul.ro : Politie politica cu "doi si-un sfert" pentru USL
Deputatul Ion Stan si candidatii USL, filati de DGIPI

Deputatul (PSD) Ion Stan si candidatii USL la presedintia Consiliului Judetean Dambovita si Primaria Municipiului Targoviste, filati de serviciul teritorial al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna!
Declaratie politica:
Coloana a V-a PDL din Ministerul Administratiei si Internelor coordoneaza o ampla operatiune de fraudare a alegerilor locale
In ultima saptamana de campanie electorala am fost supus unui filaj agresiv si ostentativ. Cand am recunoscut intre filori pe un ofiter al Serviciului Independent de Informatii si Protectie Interna, nu am ezitat sa-l intreb de ce ma urmareste, iar rapunsul a fost "Am ordin de misiune".
Asadar, in calitatea mea de deputat, de vicepresedinte al Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si a Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii, am devenit "obiectiv" al unei operatiuni de supraveghere, tipica politiei politice.
Cum era firesc, pentru a ma lamuri de ce sunt urmarit, atat eu, cat si candidatii USL la presedintia consiliului judetean si, respectiv, pentru Primaria Municipiului Targoviste, am facut apel la profesionisti neobiedienti politic, care mi-au devoalat o parte din schema pedelista de fraudare a alegerilor locale.
Astfel,coordonatorul campaniei electorale a Partidului Democrat Liberal - uzand de "reteaua privata" a persoanelor de incredere din Ministerul Administratiei si Internelor - a pus in aplicare un plan de actiune, minutios pregatit, pentru fraudarea alegerilor locale.
In concret, in judetul Dambovita este in desfasurare mituirea a cca. 40.000 de alegatori dintr-o comunitate etnica reprezentativa.
Operatiunea de mituire a alegatorilor se realizeaza sub controlul strict al sefilor structurilor politiei judetene, promovati si mentinuti in functii in ultimii opt ani, cu directa implicare a chestorului Vladulescu Aurel, director al Directiei de Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, fost sef al inspectoratului politiei judetene si un obedient al presedintelui organizatiei judetene a PDL, Florin Popescu.
Liderilor gruparilor infractionale din judet li s-a promis musamalizarea dosarelor penale in care sunt implicati, in schimbul cooperarii la aplicarea schemei de mituire a alegatorilor.
Capii politiei judetului au inceput pregatirea fraudei in primele zile ale lunii aprilie, sens in care chestorul Vladulescu a cerut expres ca seful comisiei de supraveghere a modului de desfasurare a alegerilor in judetul Dambovita sa fie comisarul sef Ciocoiu Cornel Gabriel, finul chestorului de politie Fatuloiu Dan Valentin si o relatie apropiata lui Florin Popescu.
Comisarii sef Antofie Adrian si Zepisi Danil, adjunctii sefii inspectoratului politiei judetene, au asigurat "convingerea", cu mijloacele abuzive si ilegale specifice santajului, a sefilor clanurilor interlope si a liderilor romilor, sa voteze candidatii PDL, asigurandu-i si de protectie in cazul in care vor fi prinsi oferind mita.
Totodata, comisarii mentionati au obstructionat si continua sa descurajeze misiunile specifice ale politistilor corecti, care actioneaza pentru prevenirea cumpararii voturilor in mediul rural.
Chestorul Vladulescu, prin intermediul sefului Serviciului Informatii si Protectie Interna, comisarul Lupu Vlad, intamplator si varul sotiei sefului de campanie si finul candidatului PDL, Florin Popescu, la presedintia Consiliului Judetean, citez: "(...) au sarcina de a supraveghea si ameninta politistii corecti, dar si de a supraveghea, folosind resursele Ministerului Administratiei si Internelor, fiecare miscare a presedintelui filialei judetene Dambovita a Partidului Social Democrat, Ion Stan, a candidatilor USL la presedintia consiliului judetean, Adrian Tutuianu si la Primaria Municipiului Targoviste, Grozavu Gabriel.
Comisarul Lupu Vlad, seful SIPI Targoviste, comunica permanent cu candidatul PDL, Florin Popescu (presedintele in functie al Consiliului Judetean Dambovita), si exercita presiuni si amenintari la adresa politistilor care incearca sa previna fraudarea alegerilor".
Cadrele inspectoratului judetean de politie au fost repartizate pe zone de responsabilitate, in functie de interesele PDL, respectiv de nivelul de dependenta politica.
De mentionat ca si in campaniile din 2004, 2008 si 2009, coordonarea schemelor de frauda electorala a realizat-o tot chestorul Vladulescu, in directa relatie cu responsabilul national de campanie a PDL.
Din datele pe care le detinem, 11 ofiteri de politie cu functii de conducere au sarcini expres nominalizate in ceea ce priveste mobilizarea si transportul votantilor mituiti in localitatile Titu, Potlogi, Pucioasa, Pucioasa Sat, Trainica, Gaesti, Matasaru, Crangurile, Moroeni si Fieni.
Concomitent, sunt si vor fi simulate controale economice diversioniste, pentru acoperirea agentilor economici furnizori ai banilor si produselor de suport al mitei electorale.
La data de 25 mai crt. conducerea filialei judetene PDL (Florin Popescu, Antonescu Marin, Cioaca Gabriel, Boriga Gabriel) s-a intalnit cu seful inspectoratului politiei judetene si adjunctii acestuia, la sediul politiei, pentru perfectarea ultimelor detalii ale schemei de fraudare, prilej cu care s-a stabilit ca in ziua de desfasurare a alegerilor sa se realizeze numeroase apeluri telefonice diversioniste in reteaua de urgenta "112", pentru dispersarea si blocarea efectivelor de politie in activitti inutile, slabindu-se supravegherea cu scop de prevenire a fraudelor.
Fata de cele mentionate, cerem imperios ministrului Administratiei si Internelor, precum si inspectorului general al Politiei Romane:
Sa dispuna, neintarziat, masuri exceptionale, la nivel national, pentru blocarea schemelor de fraudare a alegerilor locale;Suspendarea imediata din functii a ofiterilor din conducerea Politiei Judetene Dambovita, precum si a chestorului Vladulescu Aurel; Cercetarea implicarii politice a ofiterilor de politie care au acceptat sa fie partasi la manopera de fraudare a alegerilor locale.
05 iunie 2012
Deputat PSD
Ion Stan