Plenul Senatului a aprobat in sedinta de plen de marti infiintarea Comisiei parlamentare de ancheta privind activitatea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor din perioada 2009-2012.
Acest punct a fost introdus pe ordinea de zi a sedintei de marti la cererea liderului grupului PSD din Senat, Ilie Sarbu, infiintarea comisiei fiind aprobata cu 81 de voturi pentru, un vot impotriva si 4 abtineri. Senatorii au aprobat si componenta comisiei, fiecare grup parlamentar facand mai multe propuneri pentru calitatea de membru.
Grupul parlamentar al PNL i-a nominalizat in comisie pe senatorii Vasile Nistor, Romeo Nicoara si Raymond Luca, in timp ce Grupul parlamentar progresist l-a nominalizat pe senatorul Sorin Serioja Chivu. Grupul UDMR l-a propus pe senatorul Albert Almos iar grupul PDL i-a propus pe senatorii Iulian Urban, Ion Ruset, Alexandru Mocanu si Marian Ovidiu.
In urma cu doua saptamani si liderul Grupului parlamentar al PSD din Senat, Ilie Sarbu, a inaintat propunerile PSD-ului in ce priveste componenta Comisiei de ancheta - Valer Marian, Cosmin Nicula, Toni Grebla, Alexandru Cordos si Gheorghe Pop.