Senatorul GHEORGHE POP a sustinut o declaratie politica intitulata:
Reactii adverse
Va prezentam integral textul declaratiei:

Este bine stiut dintotdeauna ca intr-un sistem democratic, opozitia este cea care critica puterea, lucru care este si normal, intrucat intr-un stat, opozitia este de multe ori cea care asigura si garanteaza balanta democratiei.
Pana in urma cu aproximatix 3 saptamani, in Romania, puterea era asigurata de catre actuala opozitie. Pe vremea cand ei reprezentau puterea, in Romania se petrecea un fenomen, sa ii zicem neobisnuit, in scenariul in care USL reprezenta opozitia. Opozitia de atunci si-a facut mereu datoria si putem spune cu mana pe inima ca fosta opozitie si-a facut datoria la nivel calificat, dar cu specificatia ca puterea de atunci a ignorat total ceea ce avea de spus opozitia!
S-au votat candva in mod abuziv cateva legi in Parlament, lucru dovedit de altfel, dar cu toate acestea persoana care a realizat votul se afla inca in functie. Din punctul de vedere al puterii de atunci, noi opozitia nu existam, nu contam sau in cel mai fericit caz eram considerati ca fiind ,,cei care punem piedica reformelor". A fost de-a dreptul jignitor si ofensator, dar asta e, asa stiu si pricep unii sa faca politica.
Lucrul cel mai deranjant care are loc in aceste zile este modul cum actuala opozitie se raporteaza la actualul arc guvernamental. Ei au uitat pur si simplu ce masuri iresponsabile si aberante au luat in ultimul timp si acum se afla inteligenti sa acuze actuala putere de iresponsabilitate, uitand repede se pare ca pana de curand totul a fost la mana lor.
Zilele trecute, un reprezentant al opozitiei critica pe un post local de televiziune guvernul USL ca fiind unul iresponsabil, reprezentat in Parlament de niste oameni care in timpul guvernarilor PDL nu ar fi vrut sa voteze alaturi de ei asa zisele legi si masuri ,,corecte" pentru cetateni. Uite ca acele legi ,,corecte" fac din pacate mult rau populatiei si au facut si pana acum. Din pacate, actuala putere actioneaza dupa legile ,,corecte" impuse candva de catre PDL, dupa care USL trebuie sa actioneze acum, actiuni pe care PDL isi permite sa le conteste pe orice canal.
Tot acelasi reprezentant al PDL, spunea pe acelasi post local ca USL nu are in vedere stimularea economica a mediului de afaceri. As vrea in cazul acesta sa intreb nu doar pe acel reprezentant al PDL, cat pe oricare reprezentant al PDL, de ce nu au sustinut ei cat au fost la putere mediul de afaceri? De asemenea este prematur sa critici deja un guvern la nici doua saptamani de la instalare, timp in care ministrii din cabinetul Ponta nu aveau cum sa actioneze intr-o asa maniera incat sa se spuna deja daca sunt ministri buni sau nu. Ii asigur pe cei din PDL ca in cazul in care vreun ministru din cabinetul Ponta s-ar dovedi ineficient, USL il va schimba fara de tagada, deoarece, har domnului, nu exista lipsa de oameni capabili si competenti in USL.
In final, nu doresc decat sa ii rog respectuos pe colegii din PDL sa ne lase in pace sa ne facem treaba si sa ne dea voie sa reparam greselile pe care dansii le-au comis in ultimii ani.