CorectNews.ro : Despre Dan Diaconescu, OTV, Gigi Becali si despre cui folosesc ei acum (Autor: Razvan Dumitrescu)

Sub ochii nostri se intampla un fenomen care are legatura cu alegerile din acest an. Dupa un tam-tam mediatic mare cat casa, in care procurorii au folosit toate mijloacele moderne de Public Relations, avem parte acum de achitarea lui Gigi Becali in cazul Valiza! Fix in an electoral! Va mai aduceti aminte de povestea aia cu arestarea patronului Stelei pentru ca si-a permis sa-i prinda pe cei care i-au furat masina? Cu mare tam-tam, procurorii l-au plimbat pe Razboinicul Luminii incatusat prin fata camerelor de luat vederi, Becali se compara in gura mare cu Isus ("hotii liberi, Cristos pe cruce") si toata operatiunea asta de sunet si lumina l-a trimis pana la urma nu in puscarie, ci in Parlamentul European!
Efectul se numeste victimizare si daca derulezi chestia asta la momentul potrivit rezultatele sunt spectculoase.
Lui Dan Diaconescu, CNA ii inchide televiziunea. OTV mai poate emite pana in iulie si se intampla asta intr-un an electoral. Inainte de inceperea procedurilor, partidul omului televizor avea undeva in jur de 10% prin sondajele de opinie. Puneti pariu cu mine ca la finalul operatiunii, formatiunea asta va sari de 20 de procente?
In ultima vreme asistam la manevre ce au ca scop modificarea radicala a scenei politice ce va rezulta in urma alegerilor generale din noiembrie. Pe langa operatiunile de victimizare la care m-am referit se mai intampla lucruri interesante in plan legislativ. Multi cred ca Dan Diaconescu se va dezumfla precum odinioara APR-ul domnului Melescanu care, desi crestea intr-o zi cat altii in 7 ani, nu a intrat in Parlament! Se insala amarnic cei ce isi fac asemenea calcule si gresesc pentru ca nu au bagat de seama ca PDL a modificat Legea electorala. Nu mai avem parte de un asa zis vot uninominal ca pana acum, va exista si un vot pe lista in asa fel incat cei care nu reusesc sa castige niciun colegiu sa poata sa intre in Parlament pe baza scorului general la nivelul tarii! Aveti idee cati parlamentari poti trimite in Camera Deputatilor cu lista nationala daca ai peste 20% dar nu ai castigat niciun colegiu? Va spun eu, peste 50!
Cui folosesc aceste manevre legislative sincronizate cu operatiuni de PR si victimizare? Este deja o intrebare de genul "ghici ciuperca ce-i"...
Nu-i exclus sa-l vedeti in curand pe Dan Diaconescu titular la una din televiziunile rezultate in urma destructurarii Realitatii TV. E deja des invitat pe acolo si eu stiu ca i s-a propus sa faca emisiuni, ba chiar sa devina actionar! Daca acest lucru se va intampla, atunci veti avea inca un indiciu despre miza destructurarii celui ce era la un moment dat cel mai imporant post de stiri din Romania. Cui a folosit acest lucru e deja o alta intrebare de tipul "ghici ciuperca ce-i".
Spuneam cu ceva timp in urma, tot aici la "Punctul pe zi", ca Traian Basescu nu lupta pentru salvarea PDL ci vrea sa-si puna la adapost ultimii doi ani de mandat. In acest sens a modificat si Legea referendumului, demiterea domniei sale de catre popor devenind practic imposibila. Pentru a nu fi nevoit sa dea guvernarea unei Opozitii care ar castiga alegerile e musai ca USL sa nu ia peste 50% din mandate in Parlament.
Avand in vedere cele de mai sus, dumneavoastra cum credeti ca ar putea arata scena politica de dupa generale daca toate operatiunile si manevrele coordonate de sistemul acela mai putin vazut din spatele actualei puteri, reusesc?
Cum vi se pare tabloul asta cu USL, PPDD, Becali, PDL, poate si UDMR...? Va mai avea actuala Opozitie peste 50% din mandate?