Senatorul Gheorghe Marcu, Presedintele Departamentului pentru relatia cu patronatele si piata de capital, a transmis un comunicat de presa intitulat : "Intre machiavelic si umil"

Romania se afla, iar, intr-o situatie ingrata, condusa cu spirit machiavelic la cel mai inalt nivel si guvernata umil si obedient de un premier pus la punct mai rapid decat precedentul.
La inceputul acestei saptamani, Mihai Razvan Ungureanu a vorbit despre scaderea contributiilor de asigurari sociale, de la 3 pana la 5 puncte procentuale, fara a lua in calcul majorarea salariilor si pensiilor, pentru ca, spunea domnia sa "nu imi permit sa arunc Romania intr-o spirala de hotarari populiste".
Ei bine, ieri, presedintele Traian Basescu a venit in Parlamentul Romaniei, unde a umilit premierul si gandirea sa economica, trasandu-i sarcina de a majora pensii si salarii, undeva in jurul datei de 1 iunie.
In cadrul dezbaterii de la Parlament, privind bugetul de stat pe anul 2012, cand parlamentarii USL solicitau revenirea la salariile din 2010, coalitia de la putere acuza opozitia de populism, sustinand ca nu sunt premise economice pentru acest lucru.
Orice revenire la nivelul salariilor dinainte de taierea criminala, este binevenita, dar nu putem sa nu observam ca apropierea alegerilor a facut posibila cresterea pensiilor si salariilor despre care vorbeste Traian Basescu.
Sper, insa, ca poporul roman sa nu fie orbit de mita electorala, asemeni cresterilor salariale pentru cadrele didactice din 2008, cresteri care nu au fost acordate nici acum, in ciuda hotararilor judecatoresti definitive.
Mi-e teama ca premierul Ungureanu a cazut deja in capcana propriei lipse de coloana vertebrala. Este un fapt pe care il regret, pentru ca mi-am imaginat ca un prim ministru moldav este mai demn si cu o personalitate mai puternica, in stare sa reziste ambitiilor si toanelor prezidentiale.