Sapte consilieri locali - cei sase dati afara din PDL si cu al saptelea, aproape exclus din PNL - au propus schimbarea lui Flavius Sirop de la sefia Salubritatii
Consiliul Local Craiova, intrunit astazi in sedinta ordinara, urmeaza sa decida, printre altele, si asupra propunerii de suspendare a pedelistului Flavius Sirop din functia de manager public si director general la SC Salubritate Craiova SA. Acest punct peste ordinea de zi a fost introdus de primarul Antonie Solomon, ca urmare a propunerii de hotarare intocmite de sapte consilieri locali.

Scrisoarea celor sapte

Identitatea celor sapte care au cerut schimbarea lui Sirop nu e o surpriza. Sase dintre ei sunt tocmai fostii pedelisti exclusi zilele trecute din partid pentru ca n-au sustinut amendamentele PDL la bugetul Craiovei. Este vorba despre viceprimarul Teodor Sas, Gheorghe Albastroiu, Dorel Marinescu, Radu Marin, Constantin Ursu si Iulian Stefanescu.
Cel de-al saptelea este tot un consilier ramas fara partid. E vorba de Iulian Mincu, caruia PNL i-a retras sprijinul politic si urmeaza sa ceara inlocuirea lui din Consiliul Local Craiova pe motiv ca s-ar fi aliat cu PSD si ar fi sustinut bugetul promovat de primarul Antonie Solomon.
Motivele acestei propuneri de schimbare sunt parca trase la indigo dupa criticile pe care primarul Antonie Solomon le aduce Salubritatii.
"Am propus schimbarea pentru ca suntem nemultumiti de prestatia sa, in sensul ca nu s-a ocupat sa obtina licenta in timp util si abia cand era prea tarziu a venit sa spuna ca nu poate lua licenta si trebuie modificata forma de organizare a Salubritatii. Asta inseamna ca nu e un bun manager si trebuie schimbat. Si apoi, uitati-va cum arata orasul, cat este de murdar... El da mereu vina pe primarie pentru asta, dar utilajele sunt la el in curte, nu la primarie. Poate ca este si prea tanar pentru o 'palarie' atat de mare. Insa asta e doar o propunere, pe care vrem sa o discutam civilizat si speram ca si ceilalti colegi vor fi de acord cu ea", a spus consilierul ex-pedelist Gheorghe Albastroiu.
Cei sapte nu au cerut doar demiterea lui Sirop, ci au si propus pe altcineva in loc. E vorba de Sorin Ciobanu, actualul director executiv, care conducea Salubritatea inainte ca Sirop sa fie numit administrator public.

Motive "exclusiv politice"

Directorul general Flavius Sirop sustine ca, desi auzise ceva zvonuri inca de miercuri dimineata ca s-ar pune la cale schimbarea sa, i s-a confirmat oficial acest lucru abia la ora 13.30.
"Nu inteleg urgenta acestei situatii, pentru ca neobtinerea licentei e o poveste veche, de acum trei luni, iar vina nu imi apartine. Adica mi s-au dat niste documente gresite, n-am reusit sa iau licenta din cauza acestor documente si tot mie mi se reproseaza?", a spus Sirop, intr-o conferinta de presa sustinuta miercuri la sediul PDL.
Seful Salubritatii precizeaza ca, de fapt, motivele schimbarii sale "sunt exclusiv politice" si ca "as fi naiv sa cred ca cei sapte consilieri s-au trezit singuri, peste noapte, sa ma schimbe pe mine, fara sa le fi sugerat cineva asta".
Flavius Sirop crede ca graba schimbarii sale tine si de faptul ca peste o luna, dupa ce ar fi fost gata evaluarea, n-ar mai fi fost motive pentru schimbare, intrucat rezultatele economice ale mandatului sau sunt foarte bune: "Am preluat societatea asta dupa ce incheiase anul 2010 cu o pierdere de circa 2,1 milioane de lei, iar in 2011 am reusit s-o aduc la un profit de 660.000 de lei. Iar asta in conditiile in care am redus si datoriile catre groapa de gunoi de la 4,3 milioane la 2,1 milioane de lei. Am adus cu 1,9 milioane mai multe incasari decat in 2010, iar acum am oferit solutia pentru evitarea privatizarii si salvarea a circa 500 de locuri de munca. Am apucat sa fac, insa, asa-zisa greseala sa spun de primar ca e incompetent".