Blogul lui Constantin Gheorghe : Toti sunt la fel!

Prieteni, imi este tot mai sila de ceea ce se intampla in tara asta. Si, sincer, ma simt tot mai descurajat. Pur si simplu nu vad vreo sansa de schimbare. Pentru simplul motiv ca schimbarea nu mai depinde de noi, de votul nostru, de vointa noastra.
Sa nu ma intelegeti gresit: nemernicii care ne conduc acum TREBUIE sa plece. De buna-voie, ca de nu pleaca dupa ce lumea pune mana pe par. Intrebarea este in ce masura noua putere are libertatea sa faca ceea ce trebuie, pentru a scoate tara asta din rahat. Si ma tem ca nu mai are cum, si cu ce.
Noi trebuie sa analizam fiecare lege dintre acelea trecute cu aritmetica aproximativa a cuplului Alma-Cotoi, si la indicatia destului lui Toader. Legi care au schimbat definitiv lucrurile, le-au facut ireversibile. Ganditi-va numai la schimbarile introduse de noua lege a salarizarii bugetarilor, sau la cele produse de Legea Educatiei sau de noul Cod al Muncii. Credeti ca vor accepta multinationalele sau marii patroni autohtoni revenirea la contractul colectiv de munca? Dar mai ales credeti ca va lasa FMI sa-i scape din bot prada romaneasca? Nu se vor mai privatiza Hidroelectrica si alte trufandale din portofoliul public? Nu ne vor mai jumuli privatii care vor sa puna mana, via FMI, pe banii asigurarilor de sanatate?
Tocmai in asta consta marea ticalosie, venita din ura profunda fata de oameni a lui Basescu: a vrut sa faca ireversibile aceste schimbari, pentru a face imposibila viata celor care vor guverna dupa jigodiile portocalii. De ce a facut-o? A avut sau nu un proiect? Eu cred ca nu! A facut totul instinctiv, dupa cliseul cretin al suporterilor rapidisti, "singuri impotriva tuturor!" El era singur, un Sf. Gheorghe luptand cu balaurul national. Si a biruit in tot ce si-a propus! Dar cu ce pret?
"Modernizarea statului" a fost doar o scuza, un pretext. Statul roman nu este nici mai mic(cheltuielile lui de functionare au crescut, si ma refer la cheltuielile administratiei centrale, in special), nici mai eficient, nici mai puternic, si oricum, nu mai serveste interesul public. Marea realizare a lui Basescu a fost aceea ca a permis clientilor lui politici sa captureze, si sa privatizeze statul. Si asta e o evolutie ireversibila. Voua vi se pare ca a reusit cineva sa schimbe contractele baietilor destepti cu Hidroelectrica, desi FMI parca ne somase sa facem asta? Voua vi se pare ca va reusi cineva sa scape de regii asfaltului? Care acum sunt dublati de altii ca ei, dar din UE?
Credeti ca nu vom semna Tratatul ala idiot, referitor la guvernanta fiscala, care va fi piatra de moara agatata de piciorul cresterii economice? Acum intelegeti de ce jubileaza si basescu, si boc, si spun ca au pus capat "populismului politicienilor"? Stiu ca dupa ei urmeaza potopul, si ca, spre deosebire de covarsitoarea majoritate a romanilor, ei au ajuns la un liman si pe ei potopul nu-i priveste. Si, sincer, chiar cred ca nu-i priveste, de vreme ce se afla la comanda vanelor care ne-au inundat cu nenorociri.
Iar romanii, vazand ca nici noii guvernanti nu schimba nimic, se vor intari in convingerea lor ca "toti sunt la fel", si se vor retrage definitiv din viata publica. Lasand drum liber grupurilor de interese care paraziteaza acum statul, ce-i drept, cu ceva fereala. Dupa, nu se vor mai feri de nimeni si de nimic...