REALITATEA.NET informeaza: Vizita lui Ponta in SUA: Ce a transmis USL americanilor

Liderul PSD Victor Ponta a relatat ca a transmis oficialilor americani, in timpul vizitei sale in SUA, ca si dupa venirea USL la guvernare, SUA si UE vor ramane parteneri prioritari ai Romaniei, iar tara isi va respecta angajamentele. Potrivit social-democratului, raspunsul pe care l-a primit USL a fost ca statul roman va ramane si dupa alegeri un partener serios pentru americani.
"Mesajul principal cu care am venit a fost ca cei din opozitie suntem niste oameni responsabili, care vrem sa schimbam foarte mult ceea ce s-a intamplat in Romania in ultimii ani, dar vom pastra stabilitatea in privinta relatiilor externe. Suntem parteneri cu SUA si UE si ne respectam angajamentele (...)Am vrut sa transmitem un mesaj destul de clar, ca Romania are UE si SUA ca parteneri prioritari, ca suntem o tara care avem destule probleme, dar ne respectam angajamentele si avem un drum spre viitor, care inseamna alaturi de Europa si SUA", a declarat Ponta, la Antena 3.
"Raspunsul pe care l-am primit de peste tot este ca pentru SUA, ceea ce conteaza este vointa democratic exprimata a oamenilor si ca vad in Romania si pe viitor, dupa urmatoarele alegeri, un partener serios. (...) Si cred ca este un mesaj de asteptat din partea SUA. Ceea ce conteaza pentru administratia americana este decizia democratica a oamenilor, ca ei vor merge si vor vota si ceea ce ei decid si conducatorii alesi de ei democratic sunt partenerii de discutie (...) Bineinteles ca pentru America este importanta continuarea proiectelor militare, cum este scutul antiracheta", a adaugat liderul PSD.
Victor Ponta a efectuat o vizita in SUA impreuna cu colegul sau de partid, Titus Corlatean si cu liberalul Cornel Dobritoiu, cei doi fiind responsabilii USL pe Externe si Aparare.