Voxpublica.realitatea.net: A innebunit Ponta? Sau sa fie vorba de dosare? (Autor: Laura Cernahoschi)

Este de remarcat faptul ca neintelegerile dintre Ponta si Antonescu au plecat de la sefii serviciilor secrete, chiar de pe vremea cand Ungureanu nu fusese nominalizat drept premier. Daca seful PSD anunta ca intentioneaza sa ii pastreze in functii pe sefii SRI si SIE, cand USL va veni la putere, Antonescu a replicat sec ca nu este treaba lui Ponta numirea sefilor serviciilor secrete.
A urmat numirea lui Mihai Razvan Ungureanu ca premier si un comportament ciudat al lui Victor Ponta: a parasit inopinat o emisiune la Antena 3 la care participa si Crin Antonescu, fiind persiflat de seful PNL. A primit telefoane de la premierul desemnat, iar Antonescu a salutat "progresele tehnologiei comunicatiilor". Totul a culminat cu discursul impaciuitor de azi, din Parlament , al liderului PSD si cu raspunsul la fel de curtenitor al lui Mihai Razvan Ungureanu.
Sa fie vorba doar de o rezonanta a doi lideri apropiati de varsta? Sa fie vorba de dosare? Sau de prietenii si cumetrii mai vechi? George Maior este nasul lui Ponta, iar Razvan Ungureanu a fost si el invitat la nunta acestuia cu Daciana. Mai interesat este ce parere au membrii PSD despre aceasta schimbare de discurs, chiar si decat ce parere au membrii PNL.
Ce-i drept, Crin Antonescu a adoptat in ultima vreme un discurs extrem, frizand penibilul, care poate dauna USL, lucru poate resimtit in interiorul PSD. O delimitare de acesta era necesara, din partea liderului social-democrat, dar este cam abrupta. Dar momentul pentru asemenea neintelegeri si desincronizari in USL este foarte prost ales.