CorectNews: Falsul in cascada (Autor: Sorin Rosca Stanescu)

Falsificarea recensamantului complica extrem de mult situatia Romaniei. Uneori cifrele pot fi mai periculoase decat o ogiva nucleara. Pentru a putea sa-si decupeze colegiile electorale conform intereselor politice, tartorii PD-L au utilizat la maximum instrumentul politic numit Institutul National de Statistica. Acesta a organizat un referendum, dupa care a asteptat pana cand PD-L s-a decis cum sa actioneze. Nu este o intamplare faptul ca primele informatii din recensamant le avem imediat dupa pulverizarea de catre Curtea Constitutionala a proiectului alegerilor comasate amanate. A doua zi chiar, dispozitivul de intoxicare a opiniei publice, prin INS, a fost pus in functiune. Dar un fals atrage dupa sine alte falsuri. In cascada.
Ce doreste, de fapt, PD-L? Sa obtina un scor cat mai bun in alegeri, indiferent prin ce mijloace, pentru a incerca apoi sa ramana la putere si in viitoarea decada, beneficiind de prezenta la Cotroceni a domnului Traian Basescu. Care si el s-ar mai vrea presedinte-jucator. Comasatele amanate erau un instrument extrem de bun. Dar Curtea Constitutionala a dat de pamant cu acest proiect. Au mai ramas alte instrumente. Cum ar fi continuarea, la o scara mai ridicata, a presiunilor exercitate de DNA, ANAF si ANI, monitoirzarea cu scrupulozitate a tuturor liderilor politici si informarea prompta a Presedintelui Traian Basescu, asa cum s-a intamplat, de exemplu, in campania electorala anterioara cand, intre multe altele, a fost interceptata si o convorbire intre Viorel Hrebenciuc, lider marcant PSD, si capul Bisericii Romane, Patriarhul Daniel. Din arsenal mai face parte Serviciul de Protectie si Paza, care a primit cea mai mare crestere de buget a unei institutii a statului roman, in plina criza financiara, si are misiunea de a dirija comunicatiile oficiale din campania electorala, continand si rezultatele din sectiile de votare, printr-o bucla la PD-L, in vederea ajustarii acestora. La o scara mai mare decat s-a intamplat la ultima campanie prezidentiala. Intre aceste instrumente de manipulare, un loc important il ocupa Institutul National de Statistica, transformat intr-o politie politica.
Pentru ca demersul decuparii colegiilor electorale sa aiba drept finalitate ceea ce urmareste PD-L-ul, datele statistice rezultate din recensamant trebuie falsificate. De aceasta chestiune se ocupa INS, o institutie care si sub comunisti a fost controlata integral de securitate iar, ulterior, s-a dezvoltat in acelasi sistem, fara a fi in niciun fel si de catre nimeni reformata.
Numai ca lansarea pe piata a unor date statistice false antreneaza, in mod necesar, intr-un sistem tip cascada, si falsificarea celorlalte date statistice. In acest moment, ca o consecinta a intereselor politice actuale ale PD-L, care sacrifica interesele nationale, Institutul National de Statistica se pregateste sa arunce totul in aer. Efectul, cum spuneam, este echivalent al unei ogive nucleare.
De ce? Pentru ca nu se mai potriveste produsul intern brut pe cap de locuitor cu ceea ce stiam inainte. Pentru ca cifrele din Sanatate se schimba si ele fundamental. Avem, de exemplu, mult mai multi morti la mia de locuitori. Si asa mai departe. Si raportul dintre angajati si someri e dat peste cap. Toate algoritmele dupa care functioneaza FMI si Banca Mondiala, in raport cu Romania, sunt aruncate in aer. La fel, esantionarea corecta a tuturor cercetarilor de piata politice si non-politice.
Raul nu consta doar in aceasta adevarata crima savarsita de PD-L. Si nu prin eliminarea PD-L de la putere tumoarea poate fi extirpata. Institutul National de Statistica trebuie sa treaca urgent in subordinea Parlamentului, pentru a nu mai putea fi controlat si dirijat politic iar in interiorul institutiei trebuie facuta, intr-adevar, o reforma la sange.