CorectNews informeaza: Puterea a ramas fara majoritate la Senat
Dupa recentele demisii ale mai multor parlamentari, Puterea a ramas la Senat cu 67 de reprezentanti, in vreme ce Opozitia s-a ales cu 66. Din totalul de 137 de mandate, sunt ocupate in prezent 135, doua posturi fiind vacante. In aceste conditii, majoritatea in Senat este de 68 de voturi, insa in acest moment nici Puterea, nici Opozitia nu detin acest numar de mandate.
Situatia de la Senat a devin incerta dupa ce senatorii Mircea Banias si Iulian Urban si-au anuntat miercuri demisiile din PDL. In vreme ce Urban a anuntat ca va activa in continuare ca senator independent, Banias a trecut in randurile Partidului Conservator. In acest fel, partidele care formeaza USL au acum impreuna 66 de senatori (: PSD - 41, PNL-PC - 25), in vreme de grupurile parlamentare din arcul guvernamental au ramas cu doar 67: PDL - 45, UNPR - 14, UDMR - 8.
Doi senatori sunt independenti : Iulian Urban si Mircea Geoana (primul a anuntat ca va vota cu puterea, al doilea cu opozitia). Senatorul Verestoy, cel care ar putea inclina balanta in favoarea puterii, se afla in concediu medical prelungit in urma unui grav accident de circulatie. Trei senatori ai puterii sunt si ministri, ceea ce face aproape imposibil cvorumul de lucru la Senat.

Miercuri a inceput noua sesiune parlamentara

Parlamentul a intrat miercuri in prima sesiune ordinara din anul 2012, in cadrul careia prioritatile Puterii sunt revizuirea Constitutiei si intrarea in vigoare a Codului de Procedura Civila, dar si problema comasarii alegerilor. Reprezentantii USL, care se afla in greva parlamentara, au luat parte la alegerile pentru functiile de conducere ale Camerei Deputatilor si Senatului altminteri nemaiputand depune motiuni simpl sau de cenzura.