Primarul Craiovei a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca respecta dreptul la libera exprimare al protestatarilor din centrul municipiului, dar ca, indiferent de doleantele lor, acestia trebuie sa respecte legea.
"E dreptul cetatenilor sa protesteze, dar trebuie s-o faca in mod organizat si de aceea trebuie sa vina sa-si ia autorizatie, pentru ca nimeni nu e mai presus de lege", a spus Antonie Solomon.
Cu privire la doleantele manifestantilor, Solomon a recunoscut ca in Romania se traieste prost, dar pentru situatia actuala a tarii presedintele Traian Basescu nu ar trebui criticat, ci, dimpotriva, apreciat. "In Romania se traieste prost, asta am spus-o de multe ori. Nu s-a trait bine nici pe vremea lui Stefan cel Mare, nici a lui Mihai Viteazul, nici a lui Ceausescu. Dar acum am avut o sansa uriasa: Romania nu a intrat in derapaj economic din cauza lui Traian Basescu. Asta ar trebui sa inteleaga si sa aprecieze oamenii".
Edilul crede ca protestatarii din centrul Craiovei nu reprezinta, de fapt, decat o "masa de manevra": "Eu ii respect pe protestatarii pasnici, dar e clar ca aceste proteste sunt manipulate, pentru ca nu poti altfel sa scoti in strada ultrasii sa se bata cu jandarmii. De ce n-au fost facute aceste proteste cand s-au taiat salariile si pensiile si sunt facute acum? Acesti protestatari sunt doar o mica masa de manevra, manevrata de oamenii politici care vor sa-i ia locul lui Traian Basescu si sa conduca ei tara".
Solomon considera ca sunt multe aspecte care ridica semne de intrebare cu privire la aceste proteste.
"Le-am dat saptamana trecuta aprobare sa protesteze unor pensionari militari, care se plang ca nu mai au 35 de milioane (3.500 de lei - n.r.) pensie, ci le-a scazut la 30 de milioane (3.000 de lei - n.r.). Pai eu, ca primar, am un salariu de 33 de milioane (3.300 de lei - n.r.), iar ei stau acasa la pensie si vor sa primeasca mai mult decat salariul de primar de municipiu? Sunt multe lucruri discutabile la evenimentele astea", considera primarul Craiovei.