DeCeNews informeaza: Antonescu: USL va actiona in trei directii in 2012

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a enuntat trei directii majore ale Uniunii in 2012, anume finalizarea programului de guvernare, definitivarea candidaturilor printr-o "noutate in politica romanesca" - implicare societatii civile, si intalniri cu liderii europeni "si nu numai". Acesta a declarat, la Antena 3, ca exista un calendar si o serie de obiective care trebuie indeplinite pe parcursul acestui an.
"Sunt trei directii mari pe care ofensiva din 2012 a USL va trebui sa se desfasoare. Pe de o parte, definitivarea programului si a programelor de guvernare si de actiune politica in momentul in care vom veni la putere. Va trebui sa spunem mult mai pe larg, pe fiecare domeniu si in fiecare privinta ce vom face, nu doar ca ceea ce se face astazi este gresit (...) in asa fel incat in fiecare domeniu de activitate oamenii sa stie cel putin patru-cinci lucruri majore pe care USL le va face", a explicat Antonescu, la Antena 3.
In al doilea rand, presedintele PNL s-a referit la "efortul organizatoric" in definitivarea candidaturilor si pregatirea lor pentru alegeri. "Nu vrem sa desemnam candidatii in ultimul moment si mai ales nu vrem sa desemnam candidatii doar noi, conducatorii acestor formatiuni politice. Intentionam, si probabil asta va fi chiar o noutate in politica romaneasca, sper sa si reusim, intentionam sa contactam societatea civila in procesul de selectare, de pregatire a acestor candidati", a anuntat liberalul, care a precizat ca in perioada urmatoare va da mai multe detalii despre aceasta intentie.
El a spus ca USL incearca sa faca un exercitiu prin care sa ceara si parerea oamenilor in legatura cu diferite variante de candidati, iar aceasta strategie se va pune in aplicare in toate localitatile.
Cea de-a treia directie care va fi urmata de USL in 2012 se refera la relatiile internationale, a mai spus liebralul. "Si eu, si Victor Ponta avem in agenda, urmeaza sa fie fixate datele, intalniri la un nivel politic cat mai inalt cu responsabili politici europeni si poate nu numai. Nu numai pentru ca ne pregatim sa guvernam si avem nevoie de aceste contacte, dar si pentru ca una din problemele care se pun este ca Europa, SUA trebuie sa stie exact ce se intampla in Romania", a spus Antonescu, criticand actuala putere ca a "intoxicat" foruri europene si a tinut "un monopol" al comunicarii.