AGERPRES informeaza : PSD saluta victoria candidatului laburist la functia de presedinte al Irlandei
Partidul Social Democrat saluta victoria candidatului laburist Michael D. Higgins in alegerile prezidentiale din Irlanda, pe care o apreciaza drept "o noua victorie a stangii in fata lipsei de solutii si a populismului".
‘Victoria candidatului stangii in alegerile din Irlanda vine dupa seria de succese electorale inregistrate de socialisti, pe tot cuprinsul Europei. Dupa victoria in alegerile locale, Partidul Socialist din Franta a obtinut, pentru prima data in istorie, majoritatea in Senatul francez. Coalitia condusa de social-democratii danezi a obtinut victoria in alegerile din Danemarca, impunand primul premier femeie, din istoria acestei tari. In Germania, SPD castiga land dupa land, anuntand o victorie in alegerile parlamentare de la anul. In fine, in Italia, stanga a spulberat, in alegerile locale, fortele politice conduse de Silvio Berlusconi‘, se arata in comunicatul de presa transmis duminica de biroul de presa al PSD.
Social-democratii sustin ca aceste semnale politice le "dau incredere", pentru ca ele arata "tendinta electoratului de a se raporta la cei care ofera solutii rationale, corecte, echitabile respingand abordarile brutale, in urma carora cei mai dezavantajati de criza sunt si cei pusi de guvernele conservatoare sa plateasca mai departe factura declinului economic".
PSD este "convins" ca alegerile din 2012, atat cele din Romania, cat si cele din importante state europene, "vor marca venirea la guvernare a acelor forte politice interesate sa lucreze in interesul cetatenilor, a celor care muncesc corect, a celor care produc valoare respectand legea si pe cei din jurul lor, si nu in interesul unui grup restrans, permanent protejat de orice vicisitudini".