Machiavelli.ro informeaza: Victor Ponta: "Voi demisiona daca nu se aplica decizia din BPN in privinta lui Geoana"

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, la emisiunea "Ultimul Cuvant" difuzata de B1 TV, ca presedintele Senatului, Mircea Geoana, nu mai are sprijin politic din partea USL, dar si ca nu poate accepta ca o decizie luata in Biroul Permanent National al PSD sa nu fie aplicata.
Decizia din BPN la care se refera liderul PSD este inlocuirea lui Mircea Geoana din fruntea Senatului cu senatorul Titus Corlatean. Ponta a precizat ca se va merge inainte cu ambele cauze, demiterea lui Geoana din aceasta functie dar si cu sesizarea Comisiei de Integritate a partidului in cazul refuzului lui Geoana de a accepta aceasta hotarare. Comisia de Integritate a PSD ar putea hotari chiar excluderea lui Mircea Geoana din partid.
"Decizia BPN a fost foarte clara, eu nu voi accepta niciodata sa nu aplic o decizie a BPN, nu fac niciun pas inapoi. Mergem mai departe cu cele doua lucruri, inlocuirea lui Geoana cu Corlatean si deja am sesizat Comisia de Integritate Morala a PSD", a spus Ponta.
Acesta a mai spus ca presedintele Senatului a pierdut sprijinul politic al ambelor partide din USL si ca din cate stie nici actuala putere nu il sprijina, in mod oficial, pe Mircea Geaoana. "Din partea PSD, nici a PNL, din partea USL, nu mai are sprijin politic. Daca PDL si UNPR decid sa il sprijine ei, asta doar ei pot sa zica. Inteleg ca oficial nu are sprijin politic nici de la putere", a explicat liderul PSD.
Victor Ponta a precizat, in posibilitatea in care PSD pierde functia de presedinte a Senatului, ca oricum partidul nu mai detine aceasta functie demult, din cauza actiunilor lui Mircea Geoana. Mai mult, liderul PSD a spus ca isi va da demisia in cazul in care decizia din BPN in privinta lui Geoana va fi schimbata. "Eu personal voi demisiona si voi convoca conform statutului...", a conchis Ponta.