Gandul informeaza : GEOANA, SCHIMBAT DE LA SENAT. Conducerea PSD ii cere lui Mircea Geoana SA SE RETRAGA din functia de sef al Camerei superioare
Conducerea PSD a decis astazi sa-i ceara lui Mircea Geoana sa se retraga din functia de presedinte al Senatului, oferindu-i-se la schimb presedintia Comisiei de politica Externa.
Liderii PSD au evitat sa ia o decizie radicala in cazul Mircea Geoana si au decis in prima faza sa-i propuna acestuia sa se retraga de bunavoie de la sefia Senatului. Daca Geoana va accepta oferta lui Victor Ponta acestuia ii va reveni presedintia Comisiei de politica externa. Social-democratii propun ca locul lui Geoana la sefia Senatului sa fie ocupat de Titus Corlatean, actualul sef al Comisiei de politica externa. Practic, intre cei doi ar exista o rocada de functii. Daca Geoana nu va accepta oferta primita din partea conducerii PSD, liderii social-democrati vor sa ii aplice acestuia o sanctiune mai severa.
La votul din cadrul Biroului Permanent National a existat un singur vot de abtinere, cel al lui Silvian Ciuperca, presedintele PSD Ialomita.