Impactnews informeaza : Pirvulescu: plecarea lui Piedone la UNPR schimba raportul de forte in Bucuresti
Analistul politic Cristian Pirvulescu sustine ca trecerea lui Cristian Popescu Piedone de la PC la UNPR reprezinta in primul rand o lovitura de imagine aplicata USL, prin plecarea unui pion important. Sectorul 4 din Capitala constituia o miza pentru USL in planul de cucerire a Bucurestiului, dar acum balanta se va inclina in favoarea aliantei de guvernare. Dintre motivele care l-au determinat pe Piedone sa paraseasca partidul se pot numara si presiunile politice generate de dosarele in care este implicat, dar si anumite nemultumiri legate de aspiratiile politice ale PC.
"Aceasta mutare a pus PC-ul si USL, intr-o situatie destul de delicata, pentru ca se schimba raportul de forte in Bucuresti. USL a primit o lovitura grea in acest moment, chiar si in plan moral. PDL impreuna cu UNPR au un ascendent in momentul de fata", sustine Pirvulescu.
Conform ultimelor sondaje UNPR este unul dintre partidele cu procente nesemnificative, dar cu toate acestea reuseste sa racoleze oameni. "Motivele pentru care a ales aceasta mutare sunt diverse. Sa nu uitam ca UNPR este la guvernare si promisiunile pot fi altele din aceasta pozitie. Exista si posibilitatea anumitor presiuni, pentru ca Piedone are mai multe dosare in care a fost implicat. Se prea poate ca el sa fi plecat in baza relatiei bune pe care o are cu actualii sefi ai UNPR de pe vremea cand erau colegi la PSD", mai sustine analistul politic.
Piedone a facut anuntul plecarii, dar a precizat ca in acest moment va ramane in PC, pentru ca daca ar pleca, ar trebui sa renunte la mandatul de primar. "Nu se pune problema unui boicot. Loialitatile in politica romaneasca nu prea exista si tocmai de aceea nu cred ca a plecat pentru ca apoi sa joace dublu rol, il putea juca si acum, nu era o problema", a conchis Pirvulescu.