De ce-si pierde Ponta iarasi timpul cu Geoana? (Autor: Viorela Grecu)

Ponta si-a trimis pupila sa loveasca in prietenul Geoana, asta desi intre cei doi exista in teorie un armistitiu. Cand pe holuri apar zvonuri despre agenda paralela a lui Geoana, nu pot sa nu ma mir de ce i se acorda atentie. Pana la urma, toate incercarile de pana acum au fost mai degraba la nivel de iluzie. Daca va veni si momentul sau de razbunare, el va fi dupa 2012.
"Mircea Geoana se ocupa sa organizeze din cand in cand grupuri revolutionare in partid. Nu-i iese, dar e insistent", a declarat Miron Mitrea, marti seara, la TVR Info.
Incercarea de coagulare in jurul sau a nemultumitilor din partid e veche si esuata. Cel mult Geoana a obtinut, prin primavara, o intalnire la un hotel bucurestean, care intalnire, fiind asa secreta, a ajuns la urechile lui Nastase. Și cum sefului i-a picat atat de prost si s-a incruntat nervos, brusc nemultumitii s-au imprastiat care incotro.
Pe de alta parte, spun pesedistii, acum Geoana ar pune probleme si prin prisma unor negocieri la fel de secrete (?!) cu democrat-liberalii.
Ce sa ofere in acest moment Geoana PDL-ului atata timp cat influenta sa in partid este aproape de zero? De ce-ar avea nevoie acum Basescu de Geoana? Sa fim seriosi. Geoana nu poate fi acum o unealta pentru nimeni. Cel mult il poti pastra undeva in cui, la indemana, pentru ziua in care sa-l poti folosi.
Pe de alta parte, din perspectiva lui Geoana, a se mentine in atentie, neruginit, este esential. Caci in situatia in care USL nu va intra la guvernare la sfarsitul lui 2012, partidul va cauta solutii. Si cum nimeni nu s-a mai ridicat in partid care sa nu fie in tabara Nastase-Ponta, Geoana ramane practic singura alternativa. Poate totusi ar mai fi una, dar intram intr-o alta poveste...