Primaria Craiova in tandem cu Regia Autonoma de Termoficare pleaca astazi sa recupereze datoriile de la craiovenii rau-platnici. Cele doua institutii au format echipe de "recuperatori", care vor lua la puricat asociatiile de proprietari cu mari datorii si alaturi de reprezentantii acestora vor bate la usa restantierilor. Echipele mixte formate din angajati ai Serviciului Coordonare Asociatii, Serviciului Economic din cadrul primariei si ai Termoficarii vor fi insotite de politisti locali. "Peste 70 de asociatii de locatari din Craiova vor fi verificate de echipe mixte, alcatuite din reprezentati ai Primariei Craiova - Serviciul Coordonare Asociatii, Serviciul Economic, Regia de Termoficare Craiova si Politia Locala. In cateva zile, furnizarea agentului termic va fi reluata la toate asociatile ce nu inregistreaza datorii, astfel ca inca o data fac apel la populatia orasului sa-si achite datoriile restante", a declarat Antonie Solomon, primarul municipiului Craiova.
Ramane de vazut cum ii vor determina angajatii primariei si ai Termoficarii pe craiovenii care nu isi platesc de ani buni intretinerea sa-si achite debitele. Si, mai ales, cum ii vor convinge sa plateasca pe proprietarii care fac parte din asociatii mari debitoare, dar nu din vina lor, ci a administratorilor si presedintilor care au furat banii pentru intretinere. Asa cum este cazul Asociatiei "Sabba Stefanescu", unde locatarii au ramas cu chitantele, iar banii nu au ajuns niciodata la furnizori, ci in buzunarul administratorului. In aceeasi situatie se afla Asociatiile 10 Rovine, 21 Craiovita Noua, 2 George Enescu, 2A din cartierul 1 Mai, 4 Maresal Ion Antonescu. Poate ca in aceste cazuri Primaria si Termoficarea trebuie sa-i ia la intrebari chiar pe unii dintre propriii angajati, fara de care aceste "lipsuri" de ordinul miliardelor nu s-ar fi intamplat.
Autoritatile locale anuntau ieri, la ora 13.30, ca pe ordinea de zi a sedinței de guvern se afla un proiect de hotarare ce prevedea alocarea catre municipiul Craiova a sumei de 19.283.000 de lei pentru achitarea obligatiilor catre furnizorii de energie termica, insa pe site-ul Guvernului Romaniei un astfel de proiect nu figura.