Senatorul ADRIAN TUTUIANU a sustinut o declaratie politica intitulata: Bolsevicii de ieri si de azi

Declaratia mea de astazi pleaca de la o anumita acumulare de revolta in fata unei cantitati de impostura care a atins cote fara precedent si care, personal, imi repugna. Evident, si de data asta, vorbim de Partidul Democrat Liberal.
In discursurile liderilor PD-L, incepand cu presedintele Traian Basescu, continuand cu Boc, Udrea, Anastase si pana la flencanitorii din teritoriu, apare constant un termen cu puternice rezonante: bolsevici. In cele mai neobisnuite situatii, in cele mai nepotrivite contexte, in cele mai neindicate momente, zdranganitorii de mai sus catalogheaza pe oricine li se opune: Esti bolsevic! Scurt, irational, fara sa stea pe ganduri, fara sa le pese pe cine stampileaza si pe ce motive. Ca dintr-un reflex bolnav.
In spatele valului de bolsevici care-i stau in fata presedintelui si intregului PD-L, poate c-ar fi, insa, util sa privim cu ceva mai multa atentie cine sunt respectivii bolsevici, care-i motivul pentru care au fost catalogati astfel si cine-s cei care se cred indreptatiti sa puna astfel de stampile.
Nu ne mai impiedicam de amanunte istorice, cu originile termenului, cu Rusia inceputului de secol 20, cu Lenin si Revolutia din Octombrie etc, etc. La (in)cultura prezidentiala, ar fi, oricum, de prisos.
Asadar, cine-s bolsevicii zilei si de ce? Cateva exemple.
Ioan Oltean ne-a facut bolsevici pe noi, cei din Opozitie, atunci cand am criticat vehement furtul Robertei Anastase la Legea Pensiilor. Nu hotia colegei sale il deranja pe domnul Oltean, ci faptul ca hotia era criticata. Drept urmare, in filosofia PD-L, bolsevic este acela care reclama un abuz flagrant si care cere pedepsirea abuzului. De notat!
Doamna Udrea si-a facut, la randu-i, timp sa introduca termenul in vocabular, fireste, tot cu referire la Opozitie. Care Opozitie e aroganta, perfida, rea si nu salveaza tara, in opozitie fiind.
Presedintele Basescu a catalogat drept propaganda de tip bolsevic criticile pe care tot noi, ticaloasa Opozitie, le aduceam prevederilor extrem de dure din acordul incheiat in genunchi de Guvernul Boc cu Fondul Monetar International. Am invatat si de acolo lectia: esti bolsevic daca nu vrei sa le fie taiate salariile oamenilor, esti bolsevic daca nu vrei sa fie concediati zeci de mii de bugetari, esti bolsevic daca nu vrei sa falimentezi zeci de mii de firme.
Definitia nu se limiteaza, insa, la atat. Intr-o vizita de interes la Rosia Montana, acelasi Traian Basescu a luat la ochi un taran care i s-a adresat respectuos, transmitandu-i ca nu e de acord cu exploatarea si-si va apara ferm pamantul. Chestiune care l-a scos din minti pe un presedinte atat de democratic incat nu suporta alte puncte de vedere decat pe-ale lui. Urmarea previzibila: taranul a fost declarat pe loc bolsevic si mitocan. Lectie invatata: dreptul de proprietate nu mai e un drept fundamental, cu valoare constitutionala, consacrat ca atare de Conventia Europeana a Drepturilor Omului, ci un pretext parsiv din arsenalul bolsevicilor.
Si exemplele pot continua pana maine. Si eu, de exemplu, am la mine in judet un fruntas pedelist din galeria Pinalti, Falca, Flutur. Pe Florin Popescu, baron cu acte-n regula, tupeist, arogant, dispretuitor - mandria partidului. Si domnul Popescu a inteles ca e de bine sa arunci cu bolsevici in stanga si-n dreapta, legat la ochi. Ii ceri sa se opreasca din jaful public, esti bolsevic. Ii spui sa se opreasca din abuzuri, esti bolsevic. Nu devii complice cu el la furat, esti bolsevic.
Nici pe domnul Popescu nu-l intreb daca are habar ce inseamna bolsevic, situandu-se cam la acelasi nivel de (in)cultura cu seful sau, Basescu. Ar avea totusi, posibilitatea sa afle cu precizie despre sensul corect al termenului, daca i-ar intreba pe cei mai apropiati colaboratori ai sai, oameni cu trecut serios in calitate de slujbasi ai Partidului.
La fel cum si pedelistii cu pretentii de moralitate ar putea sa-l intrebe pe seful lor formal, la Emil Boc ma refer, cum slujea voiniceste Partidul in calitate de activist-sef UASCR.
Cat despre Traian Basescu, de cand i s-a spart oglinda-n care se vedea comunist, omul e total desprins de lume. Raman dupa el vorbele pe care i le-a aruncat aceluiasi taran de la Rosia Montana: "Ati facut scoala la Stalin". Era probabil o lectie de superioritate si aroganta din partea presedintelui, din postura sa de absolvent al unei scoli mult mai pretentioase, cum era cea de la Anvers.