Senatorul Serban Valeca a sustinut o declaratie politica intitulata: Quo vadis popor roman?

Am criticat de mai multe ori in declaratiile mele politice lipsa de viziune si balbaiala de care a dat dovada actualul Guvern. Am sustinut de asemenea, argumentat, ca acest Guvern pe langa faptul ca este incapabil este si antiromanesc. Iata ca guvernantii portocalii viitori verzi sau violeti, ca nici ei nu mai stiu cum sa se camufleze de dispretul si ura romanilor, ne dau tot mai multe dovezi privind caracterul lor profund antiromanesc. Dupa ce au taiat salarii, ajutoare sociale, ajutoare de incalzire, pensii, subventii si tot ce se putea taia de au dus populatia in pragul disperarii, guvernantii nostri au trecut la atacul direct asupra suveranitatii tarii. Astfel, pentru unicul motiv de a pastra puterea cu orice pret, Guvernul nu numai ca face concesii de neinteles gen invatarea istoriei si geografiei in limba maghiara, nu numai ca nu reactioneaza in nici un fel atunci cand pe teritoriul tarii se introduce un mijloc de plata alternativ in asa-numitul Tinut Secuiesc dar s-a hotarat chiar sa participe activ la atacarea suveranitatii nationale prin schimbarea siglei Inspectoratului Judetean de Politie Covasna (!).
Nu cred ca pot fi acuzat de un nationalism exagerat, insa ceea ce se intampla in aceasta perioada este dincolo de orice limita chiar si a bunului simt. Nu este posibl ca pentru a ramane la putere acesti indivizi care ne guverneaza sa faca asemenea compromisuri, sa calce in picioare demnitatea poporului roman si sa-si bata joc de istoria si traditiile acestui neam.
In aceste conditii, nu pot sa nu ma intreb din nou cat timp parlamentarii din banca puterii vor mai putea sustine asemenea aberatii, cat timp o sa mai suporte cei din bancile puterii, asemenea atitudini ale colegilor domniilor lor si cat timp vor mai putea sa-i sustina deoarece aceasta sustinere fara limite este si tragica, si jenanta.