Senatorul Ioan Mang publica pe blog Raportul asupra activitatii Consiliului Judetean al PSD Bihor (iulie 2010 - iulie 2011), din care puteti citi in continuare prima parte.
Raportul pe care l-am prezentat ieri (21 iulie 2011) in cadrul sedintei Consiliului Judetean al PSD Bihor.
Se implineste un an de la prima sedinta a Consiliul Judetean Bihor al PSD ales in 2010 si din aceasta cauza, Comitetul Executiv Judetean a hotarat, cu unanimitate de voturi, convocarea pentru astazi a Consiliului Judetean.
La un an de activitate, putem spune ca este un moment de bilant. Cum insa mai avem mai putin de un an pana cand ne vom confrunta cu alegerile locale, cred cu tarie ca sedinta de azi este in primul rand una de stabilire a strategiilor pe care sa le urmam pentru castigarea alegerilor locale de catre PSD Bihor si implicit de catre USL Bihor.
Deoarece in acest an de activitate, Consiliul Judetean s-a mai intrunit de trei ori - cu ocazia constituirii USL Bihor, apoi in sedinta la care a participat si secretarul general al PSD, dl. Liviu Dragnea, precum si in sedinta la care a participat si presedintele Consiliului National al PSD, dl. Adrian Nastase, nu voi insista mult pe ceea ce am facut noi in acest an.
De la constituirea Consiliului Judetean si alegerea conducerii acestuia, Comitetul Executiv si Birou Judetean, activitatea noastra a urmarit indeplinirea unor obiective majore prin care sa continuam trendul ascendent al PSD in judetul Bihor.
Principalul obiectiv urmarit a fost organizarea electorala. Judetul a fost impartit in 10 zone:

• Zona Oradea - coordonator Claudiu Pop
• Zona Alesd - coordonator Chirila Bujor
• Zona Beius - coordonator Bogdan Gheorghe
• Zona Cefa - coordonator Roman Ioan Sorin
• Zona Marghita - coordonator Lupau Gheorghita
• Zona Popesti - coordonator Cozma Felix
• Zona Sacuieni - coordonator Bogdan Florin
• Zona Salonta - coordonator Boit Nicolae
• Zona Stei - coordonator Miara Horia
• Zona Tinca - coordonator Vid Gheorghe

La randul ei, zona Oradea a fost impartita in trei subzone coordonate de Sonia Draghici, Costa Traian si Ianceu Ioan. Zonele (sau subzonele in municipiul Oradea) sunt impartite in districte, existand un numar de 34 de districte la nivelul judetului. Nu le mai prezint pentru ca sunt sigur ca le cunoasteti cu totii.
Fiecare district trebuie sa aiba un responsabil de district care va fi si candidatul din alegerile locale de anul viitor pentru functia de consilier judetean.
De remarcat, bogata activitate a districtelor din Oradea, a districtului Beius, a districtului Bratca, a districtului Ceica, a distictului Cefa s.a.m.d., unde au fost organizate diverse mainifestari sportive, educative si intalniri cu cetatenii si unde se desfasoara regulat intalnirile cu presedintii organizatiilor si cu responsabilii de sectii de vot.
Au fost efectuate alegeri si in multe organizatii avem presedinti noi, care au adus un suflu nou si mai mult elan in realizarea sarcinilor.
Primirea de noi membri este o activitate importanta si continua a majoritatii organizatiilor noastre. De remarcat ai organizatia municipala Oradea care primeste in fiecare luna peste 50 de mebri noi, precum si organizatia din comuna Uileacu de Beius, unde intr-o singura sedinta au fost primiti peste 130 de noi membri. Despre aceasta activitate si despre problemele de evidenta va v vorbi colegul meu, domnu Radu Ioan, secretarul executiv al organizatiei.
Stabilirea candidatilor de primar s-a realizat deja in mai multe unitati administrativ teritoriale. In unele urmeaza inca sa facem sondaje si analize sociologice pentru a stabili din cei 2-4 potentiali candidati care este candidatul ideal. Doresc ca pana la data de 30 septembrie sa avem stabiliti toti candidatii PSD la functiile de primar din judetul Bihor. Este obligatoriu ca peste tot sa avem candidati de primari. Nu este permis nimanui sa poarte negocieri locale pentru a sustine candidatii altor partide. Negocierile in USL se vor purta la final, dupa ce am stabilit toti candidatii, strict de catre echipa de negociere a PSD Bihor. Tin sa precizez inca odata ca amestecul in activitatea unei organizatii este permis doar coordonatorului de zona care raspunde de aceea organizatie si presedintelui PSD Bihor. Orice abatere de la aceasta decizie va fi sanctionata. Aceia care nu vor respecta regula vor fi exclusi din partid.
Stabilirea responsabililor de districte, viitorii candidati de Consiliu Judetean a ramas putin in urma: mai putin de jumatate dintre districte au nominalizat aceste persoane. Termenul final pentru aceasta activitate este 31 iulie si sper ca nu va fi nevoie sa amanam acest termen.
Stabilirea responsabilor de sectii de vot (candidati principali la consiliile locale) este finalizata in toate organizatiile. Trebuie sa remarc ca toti cei desemnati isi cunosc bine atributiile. Am ajuns la aceasta concluzie in urma sondajului telefonic pe care l-am realizat in randurilor lor; spre bucuria noastra, toti stiau ce au de facut. In mod necesar, acestia trebuie sa continue cu stabilirea militantilor si a responsabilitatilor concrete ale acestora.