Senatorul Ioan Mang publica pe blog Raportul asupra activitatii Consiliului Judetean al PSD Bihor (iulie 2010 - iulie 2011), din care puteti citi in continuare a doua parte.
Raportul pe care l-am prezentat ieri (21 iulie 2011) in cadrul sedintei Consiliului Judetean al PSD Bihor.
In cadrul Consiliului Judetean Bihor al PSD am creat un numar de 23 de departamente de specialitate. Unele departamente, cum ar fi: Sanatate, Agricultura, Mediu, Juridic, Politici economice si financiare isi desfasoara activitatea in mod sustinut, au deja propuneri pentru Programul nostru de guvernare si pentru diverse initiative legislative, membrii lor participa la intrunirile regionale sau nationale organizate de Consiliul National. Alte departamente au functionat mai slab: de exemplu, la Departamentul de Educatie am fost nevoiti sa-l inlocuim pe coordonatorul departamentului, noul coordonator fiind doamna Onita-Avram Adriana, profesor gradul I si, in acelasi timp, presedinta organizatiei Tinca. Despre departamente domnul deputat Roman, coordonatorul departamentelor din PSD Bihor, ne va spune mai multe.
Strangerea cotizatiilor de membru este foarte importanta pentru functionarea activitatii organizatiei judetene. A pornit greu, unii considerand ca nu se poate cere cotizatie de la membri. Totusi, multi sunt la zi cu plata cotizatiei. Domnul trezorier ne va spune mai multe despre acest important domeniu al unui partid.
Despre activitatea organizatiilor de tineret, de femei si de seniori vor vorbi chiar presedintii acestor structuri.
Datele si cercetarile sociologice arata ca, astazi, PSD Bihor are o sansa reala de a castiga viitoarele alegeri. Toate sondajele realizate, atat de PSD cat si de PNL, dar chiar si de PDL arata ca PSD Bihor este singura formatiune politica din judet care a inregistrat o crestere in optiunile alegatorilor bihoreni! De pe locul 4 in 2008, cu 13,5%, astazi am urcat pe locul 2, la o diferenta de primul loc mai mica decat marja de eroare a sondajelor. Inseamna ca tot efortul de pana acum si toata activitatea desfasurata si-au atins obiectivul! Pentru aceasta va multumesc tuturor si nu pot decat sa va felicit!
Este important sa ramanem increzatori in aceasta sansa si in fortele noastre. Mai ales in forta grupului nostru. Poate ca la un moment dat, am putea fi tentati sa credem ca putem reusi si fiecare separat si ca suntem suficient de buni sa reusim si singuri. Cred insa ca o astfel de abordare ar fi una gresita. Viitoarea batalie politica nu o vom putea castiga decat impreuna, in echipa. De aceea, este foarte important sa ramanem solidari. Trebuie sa fim solidari, in primul rand in interiorul partidului. Sa tragem cu totii in aceeasi directie si sa nu ne disipam energiile si resursele in directii gresite. Cand m-ati votat nu m-am angajat sa predau partidul altora! Va rog si pe dumneavoastra sa nu permiteți nimanui sa se amestece in activitatea PSD si nu renunțam la nici o funcție din alegerile locale.
Dupa aceea, cred eu ca trebuie sa fim solidari si in interiorul acestei constructii politice pe care am creat-o impreuna cu PNL si PC. USL reprezinta astazi alternativa pentru majoritatea romanilor.
Indiferent insa ce fel de aliante am face si indiferent de cate protocoale am semna alegerile nu se castiga la televizor si nici printr-o semnatura pe un document. Alegerile se castiga in teren, alegerile se castiga discutand cu fiecare femeie, cu fiecare barbat si cu fiecare tanar din fiecare catun si sat, din fiecare oras si municipiu al acestui judet.
Nu trebuie sa cadem in capcana de a crede ca odata constituita aceasta Uniune lucrurile se vor rezolva de la sine si vom castiga alegerile fara niciun efort, doar profitand de caderea PDL! Este cea mai contraproductiva atitudine pe care o putem adopta. Din contra, trebuie sa muncim de doua mai mult decat pana acum, sa strangem si mai mult randurile.
Vom avea castig de cauza, doar daca vom reusi sa ne organizam exemplar, in primul rand, la nivelul fiecarui partid, si dupa aceea la nivelul Uniunii.
Vom putea castiga alegerile doar daca ne vom organiza eficient, iar aceasta organizare eficienta, din punctul meu de vedere inseamna sa fim prezenti la nivelul fiecarei strazi, la nivelul fiecarei scari de bloc, in orase si la nivelul fiecarei gospodarii la nivelul satelor. Acest tip de organizare trebuie sa ne ajute sa ajungem sa vorbim si sa convingem cat mai multi romani.
Vom castiga doar daca vom reusi sa-i facem pe oameni sa-si recapete increderea in politica si in politicieni.
Va trebui sa-i convingem pe bihoreni ca noi nu suntem ca pedelistii, ca nu suntem toti o apa si-un pamant, ca in noi pot sa aiba incredere, ca ii vom respecta si ne vom respecta cuvantul. Oamenii au nevoie de reconstruirea sperantei si de proiecte concrete pentru viitor.
Desigur, pe toti ne preocupa zilele acestea subiectul relatiei PSD cu Alianta de Centru-Dreapta in cadrul Uniunii Social-Liberale.
Stiu ca exista multe nemultumiri fata de modul in care functioneaza aceasta alianta aici in Bihor.
Stiu ca multi dintre dumneavoastra intampinati greutati mari in aceasta colaborare.
Am vazut si eu atacurile venite din partea unora si altora, atacuri care zic eu au depasit limitele fair-play-ului.
Am observat si eu strategiile otravite si manipularile la care se dedau unii in speranta ca vor reusi sa ne demotiveze. Unii deja se si vad deja candidati la diferite functii si incearca sa acrediteze aceasta idee, fara sa fi existat vreo decizie oficiala in acest sens.
Vreau sa stiti un lucru: astazi, 21 iulie 2011 nimeni nu stie cu siguranta cine va fi candidatul la functia x sau y. Daca ii auziti pe unii ca se anunta deja castigatori sa stiti ca ei nu fac altceva decat incearca sa va pacaleasca. Abia la toamna se va lua o decizie oficiala, iar decizia nu o va lua nici Mang, nici Popa si nici Bodea. O vor lua co-presedintii USL, domnii Victor Ponta si Crin Antonescu!!!
Pana atunci insa vreau sa va asigur ca impreuna cu colegii mei din conducerea PSD vom face tot ceea ce ne sta in putinta astfel incat sa pastram un minim echilibru in aceasta constructie politica. Noi, cei din PSD nu cerem decat un singur lucru: ca PSD Bihor sa obtina ceea ce merita! Sa ni se dea ceea ce meritam si nimic mai mult!