Politistul Christian Ciocan se afla pe lista celor circa 10.000 de angajati ai Ministerului de Interne care vor fi restructurati in cel mult doua luni.
Asa se anunta deocamdata.
Dar cine are interes sa restructureze postul pe care il ocupa comisarul-sef Christian Ciocan? Se stie ca de multa vreme cineva din Politia Capitalei ii purta sambetele si abia astepta sa il vada pe acesta ca nu mai ocupa aceasta functie. Evident, cineva care il invidia.
In loc sa fie sustinut de toti politistii, de multe ori lui Christian Ciocan i se puneau bete in roate. Si asta pentru ca acesta a reusit atat de multe lucruri in domeniul profesional! Sa amintim si de faptul ca are si o relatie buna cu mass-media.
Faptul ca participa la unele evenimente mondene sau culturale ale Capitalei era un atu pentru Politia Capitalei. Dar asta nu au inteles unii politisti sau nu au vrut sa inteleaga.
Christian Ciocan mai era invidiat si pentru ca a reusit sa fie un politist altfel decat ceilalti, adica sa iasa din tipar.
Unii cu minti inguste se asteapta sa vada un comisar-sef cu burta, gras si lipsit de energie. Christian Ciocan insa este opusul acestuia: are un corp atletic, a amenajat o sala de fitness chiar in incinta Politiei Capitalei, in care politistii angajati pot sa se antreneze aici!
De-asta politistii americani sunt simpatizati! Politistii americani sunt sexy, sportivi si emana energie.
Sincer, si eu, daca as fi fost politista, mi-as fi dorit sa ma antrenez in aceasta sala.
Si, a mai reusit sa faca ceva: doua conturi ale institutiei de ordine publica activate pe Twitter si pe Facebook. Reprezentantii Politiei Capitalei pot posta toate informatiile de interes public pe cele doua retele sociale de comunicare. De asemenea, utilizatorii vor primi raspunsuri imediate la orice intrebare.
Bucurestenii au ocazia sa vada in fiecare clipa ce fac politistii din Bucuresti accesand paginile de pe Twitter si Facebook ale Politiei Capitalei.
Politia vorbeste pe Messenger cu mii de persoane
Adresa de messenger dgpmb_01 infiintata de Politia Capitalei la inceputul lunii iunie a facut legatura dintre institutie si mii se oameni. Cei mai multi au cerut informatii despre obtinerea de permise de conducere si carti de identitate.
Ministrul Traian Igas spune ca a gasit si baza legala pentru concedierea in masa, iar criteriul principal de eliminare va fi, evident, eficienta. Potrivit Antena 3, peste 200 de oameni vor fi dati afara din Structura Centrala a Ministerului de Afaceri Interne, iar din fiecare institutie subordonata vor pleca alti 2.000 de politisti, jandarmi si pompieri.
Personalul disponibilizat nu va obtine salarii compensatorii, ci doar ajutoare sociale si includerea intr-un program de reconversie profesionala.
Printre posturile restructurate va fi si cel de sef al Serviciului de presa din cadrul Politiei Capitalei, adica postul ocupat de comisarul-sef Christian Ciocan, care a fost acum pus la dispozitie.
Christian Ciocan sustine ca nu a fost informat de masura si ca nu are voie sa comenteze informatia.
Asa ca, oameni buni, daca vreti sa se aleaga praful de Politia Capitalei, dati-l afara pe Christian Ciocan!