Evz.ro informeaza: Ponta: proiectul Cozmanca, adresat nostalgicilor comunismului.
Presedintele PSD, Victor Ponta, nu se arata ingrijorat de aparitia unui partid concurent pe zona electoratului de stanga.
El spune ca Partidul Dreptatii Sociale, la a carui lansare lucreaza Octav Cozmanca, se va adresa celor care au nostalgii comuniste, fapt ce nu-i incurca pe social-democrati.
"Atat timp cat este clar ca PSD merge pe drumul unui partid democrat european, e normal ca aceia cu nostalgii comuniste sa incerce sa-si gaseasca un loc, un partid al lor. Eu insa nu cred ca va exista un alt partid, nici la stanga, nici la dreapta PSD", a declarat Victor Ponta pentru "Evenimentul zilei".

"PDS va esua ca si UNPR"

Presedintele PSD nu crede in sansele Partidului Dreptatii Sociale si afirma ca acest proiect politic va esua ca si UNPR, un alt partid demarat de fosti membri PSD.
"Daca un partid ca UNPR care a fost gandit de Traian Basescu si sprijinit cu toate resursele statului si ale servicilor de informatii nu a avut sanse sa se ridice, atunci ce sanse sa aiba o formatiune care nu are aceste resurse. Pentru PSD este un semn bun pentru ca in acest fel se remarca schimbarea noastra europeana", a declarat Victor Ponta.
"Evenimentul zilei" a relatat, ieri, ca un grup de fosti lideri PSD lucreaza la infiintarea unui nou partid. Acesta se va numi Partidul Dreptatii Sociale si ii are ca initiatori pe Octav Cozmanca, Tudor Mohora si Ion Sasu, fosti lideri ai PSD, aripa descendenta din PCR. Liderul partidului va fi Ioan Toma, ultimul sef al Uniunii Tineretului Comunist.
"Va fi un partid de centru-stanga. Ideea e dreptatea sociala pentru ca despre asta e vorba ca nu mai e dreptate sociala. Si cautam o formula pentru a statornici dreptatea sociala", declara Ion Sasu, pentru "Evenimentul zilei", despre partidul programat sa fie lansat la inceputul lunii mai.