Agerpres informeaza: Elena Udrea sustine ca WikiLeaks furnizeaza informatii despre opozitie, dar spune ca intalnirea ei cu Hrebenciuc este o intoxicare.
Presedintele organizatiei PDL Bucuresti, Elena Udrea, sustine, intr-o postare pe blogul personal, ca telegramele WikiLeaks ar confirma ca liderii politici ai opozitiei sunt "slabi si dispusi la orice tip de negociere", dar afirma ca ele ar contine si o intoxicare privind intalnirea pe care ar fi avut-o cu social-democratul Viorel Hrebenciuc.
Udrea spune ca telegramele WikiLeaks confirma, in primul rand, strategia opozitiei de acum referitoare la suspendarea din 2007 a presedintelui Traian Basescu, dar si implicarea lui Sorin Ovidiu Vantu si a lui Dan Voiculescu si apropierea acestora de cercul de interese economice rusesti.
"Cablogramele arata slabiciunea liderilor politici ai opozitiei. Acestia sunt dornici sa negocieze orice, oricand, doar - doar se plaseaza intr-o pozitie de putere superioara", sustine Udrea.
Ea afirma ca, din telegrame, s-ar observa "cat de aproape a trecut Romania de dezastru politic, de aservirea cvasitotala in fata unor grupari economice mafiote in 2007 - la referendum si in 2009 - la prezidentiale".
"Iata de ce eu nu pot sa percep liderii opozitiei, dincolo de lipsa solutiilor cu care ar trebui sa vina, ca pe o alternativa. Pentru ca toti sunt la fel: negociatori, iar nu oameni de stat, care sa aiba coloana vertebrala", afirma Udrea.
Ea se declara convinsa ca vor mai aparea cablograme, dar sustine ca acestea contin si multe interpretari sau chiar intoxicari, asa cum este cea privind intalnirea pe care ea ar fi avut-o cu Viorel Hrebenciuc.
"Fac un apel catre romanii de buna credinta sa priveasca imaginea de ansamblu, pentru ca asa vor vedea cine sunt cu adevarat Voiculescu, Vantu, Patriciu si cat de docile si supuse sunt PSD si PNL. Se va vedea foarte clar strategia lor de "aliante" geo-politice (pro-rusesti) si raportarea pe care o au unii fata de ceilalti", isi incheie Udrea postarea pe blogul personal.
Documente care se refera la Romania, atribuite Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, obtinute de WikiLeaks, au fost publicate, incepand de duminica seara de Hotnews.ro.
Telegramele contin referiri la politicieni romani si abordari ale Romaniei pe chestiuni de politica interna si externa din anii 2006 - 2009.