HotNews informeaza: Din culisele demisiei lui Severin. Cum a castigat Ponta in fata lui Vanghelie.
Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a fost nevoit, luni, sa cedeze in fata lui Victor Ponta si sa-i retraga sustinerea lui Adrian Severin, gasind formula demisiei europarlamentarului. Sursele din interiorul PSD au declarat pentru Hotnews.ro ca Vanghelie a negociat pana in ultimul moment mentinerea lui Severin in PSD, impotriva solicitarii lui Victor Ponta, insa fara rezultat. Pentru a evita un conflict direct cu Ponta si chiar excluderea sa din PSD, Vanghelie l-a sfatuit pe Severin sa demisioneze.
Excluderea lui Adrian Severin a starnit dezbateri intense in interiorul PSD. Sursele Hotnews.ro sustin ca Marian Vanghelie si conducerea PSD Bucuresti au negociat cu greii partidului Adrian Nastase si Ion Iliescu pana in ultimul moment sustinerea lui Severin, evident fara rezultat. Aceleasi surse sustin ca presiunile de la Bruxelles din partea socialistilor europeni si promisiunea facuta de Victor Ponta acestora i-au determinat pe Nastase si Iliescu sa evite sustinerea lui Severin, pasandu-i lui Vanghelie "cartoful fierbinte" .
Ramas fara sustinerea lui Iliescu si Nastase si, pentru a evita un conflict deschis cu Victor Ponta, presedintele PSD Bucuresti a fost fortat sa-l lase din brate pe Severin. De altfel, Vanghelie a declarat la inceputul conferintei de presa ca el crede in nevinovatia europarlamentarului si ca acesta este un tip incomod in partid.
• "Cred ca este unul dintre cei mai pregatiti oameni si va spun un singur lucru am incredere in nevinovatia domnului Severin, am incredere ca in PE sunt oameni competenti si comisia care va ancheta acest caz cred ca se va dovedi nevinovatia dansului. Adrian Severin este un tip incomod, a fost incomod si in Romania si in partid si la Bruxelles. (...) cred ca noi trebuie sa-i spunem ca ramanem solidari si ne despartim o perioada scurta. Am incredere ca va reusi sa-si dovedeasca nevinovatia si tot acest joc, o manipulare din care unii sau altii doresc sa scape de el.
De altfel, si in discursul de retragere, Adrian Severin a punctat presiunile si discutiile din interiorul PSD la adresa organizatiei de Bucuresti. "Nu va voi lasa sa fiti plutonul de executie al partidului. Nu va voi lasa sa intrati intr-o disputa interna care sa slabeasca unitatea partidului nostru intr-un moment in care de aceasta unitate este nevoie mai mare decat oricand. (...) Este motivul pentru care astazi (...) va rog sa acceptati sa ma retrag in mod oficial din Partidul Social Democrat", a declarat Severin.