Andrei Alexandru are o rubrica in ziarul online Ultima ora. Rubrica este intitulata "De la prima ora, la ultima ora". Puteti citi in continuare postarea din 18 februarie 2011.
• "Actiunile lui Traian Basescu din ultimele zile, sedintele sale cu PDL nu au dovedit o incalcare a Constitutiei, ci doar ca e total dezinteresat de Romania.", a declarat Victor Ponta pentru "Evenimentul Zilei". Daca declaratia e reala, atunci Ponta isi contrazice toti colegii din PSD si PNL, care au vorbit despre acest subiect in ultimele zile. Spre exemplu, chiar purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, spunea: "Din pacate, observ, cu regret, ca a devenit o stare de normalitate participarea Presedintelui la viata interna a unui partid, desi Constitutia interzice acest lucru", Analizand declaratia lui Ponta, sunt tentat sa cred ca a fost putin prelucrata, sa iasa pe placul "oficiosului" cotrocenist, fiindca altfel emitentul se contrazice singur in aceeasi fraza. Daca tu, presedintele Romaniei, esti total dezinteresat de Romania, asta nu poate fi decat anticonstitutional. Un argument marunt: dezinteresul pentru Tara intra in contradictie chiar cu juramantul constitutional depus la inceperea mandatului. Sau poate mai am eu de invatat in ale politichiei dambovitene.
• "Mihai Tanasescu este un slugoi. Un om care este alaturi de PSD, atunci cand e in zona buna si imediat dupa ce intra in opozitie fuge", a spus acelasi Radu Moldovan. Draga Raducu, nu-i frumos sa vorbesti urat. Tanasescu nu e un sfant, cu siguranta, dar, daca nici macar nu a acceptat o astfel de zvonita propunere, tu il faci slugoi ? Te rog, sa-ti revizuiesti limbajul la nivelul unui partid care se respecta si se vrea respectat.
• Udrea: Turismul romanesc a reusit sa iasa din criza. Dat fiind ca hotelurile sunt in continuare goale, am cautat explicatia si, iata, ce am aflat pe surse. S-a dublat numarul turistilor veniti la noi: in aceeasi perioada, anul trecut au fost 10, iar anul acesta 20, iar numarul strainilor carora le trece prin cap sa vina aici s-a triplat, ajungand la 69. Uraaaa, draguta mea, taranul e pe camp ! Turismul a iesit din criza, da, dar a intrat in colaps.
• Profitand de neatentia opiniei publice, mult prea ocupata cu averile sindicalistilor, dar si de presiunile exercitate asupra liderilor sindicali de diversele institutii aflate in slujba personala a lui Basescu, Boc isi face de cap cu noul Cod al Muncii. Conform acestuia, singurul drept care va mai ramane este sa crapati la locul de munca, daca aveti asa ceva. Angajatorul va avea totusi obligatia sa prezinte sincere condoleante familiei si celor care i-au cunoscut pe decedati. Autoritatile romane, care se lupta de mult abolirea sclaviei din alte tari si pentru drepturile negrilor din America, spera ca modificarile operate in Codul Muncii vor determina investitorii straini sau macar de pe plantatiile de bumbac din Mississippi, sa se reorienteze spre Romania, devenita intre timp cea mai ieftina si mai comoda piata a muncii din lume.
• Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu il face bou si neghiob pe colegul sau de partid, deputatul Nicusor Paduraru, pentru ca acesta a indraznit sa articuleze o iluzie de impotrivire la despotismul basescian in PDL. "Enunt neghiob...", "Nutreturile care se dau de la centru pentru pascut local...", sunt doua dintre perlele lui Ungureanu despre colegul sau. Si parea un tip bine crescut. Mie chiar imi placea, cand lucra la BBC. Probabil, il tineau in frau, sa n-o ia pe aratura, ca in cazul de fata. Altfel, daca-l iei cu libertatea de exprimare, e mai doctor ca Elena Ceausescu in chimie. Cum face slugarnicia din om, neom. Sau poate din cauza de potrivire de nume si uitatura cu Basescu.
• Umbla vorba prin targ ca Sebastian Ghita, managerul Realitatea TV, i-a scos de pe sticla pe Oana Stancu si Adrian Ursu, fiindca asa vrea muschii lui Blejnar, seful ANAF, iesit cam sifonat in scandalul cu vamile, si fiindca asa vrea muschiuletul Conducatorului mult iubit si stimat. Sau ai probleme cu fiscul si te santajeaza Blejnar ? Pai, daca-i asa, oricum nu scapi, ca vin ailalti si ti-o trag cat nu merita. Nici nu stii cat au acumulat in ei toti anii astia. Povestea ca Realitatea TV e a mogulului Vantu a ramas basm, dupa cum se vede. Adevarul e ca cineva trebuia sa ia locul lasat liber de B1TV si "Nasul". Bine ai venit in randul propagandistilor de partid, Ghita !
• Cred ca lui madam Udrea i-a ramas in cap imaginea cu baietii aia de la Salvamar, pe care i-a aliniat frumos asta-vara, dezbracati sumar si cu fata la ea, de li se vedeau gandurile prin chiloti. Altfel nu pot sa-mi explic cum vede ea ca economia a crescut. Udrea: "PDL risca sa piarda dividendele politice ale cresterii economice". Poate ti-au crescut tie dividendele sau banii castigati cu sudoare la parcari. Ia recunoaste tu aici, cinstit si lautareste: ai bani sa-ti platesti datoria de 3,5 milioane de euro la BRD sau trebuie sa te mai intrebuintezi putin?
• Pentru Udrea e limpede: economia merge bine, dar comunicarea PDL cu poporul e defectuoasa. A si declarat: "Eu cred ca trebuie sa gasim o formula prin care sa-i facem pe romani sa vada mai repede lucrurile pozitive pe care le facem." Eu sunt absolut convins, ca tu faci lucruri pozitive, cateodata cu Traian alaturi, si de aceea ti-am gasit si formula: noi ne dorim mult sa vedem aceste lucruri pozitive, dar dupa ora 12 noaptea, cand copiii dorm, sa putem sa ne concentram pe solutiile economice gasite de voi doi.
• Basescu insista sa-l puna pe viceguvernatorul BNR, Cristian Popa (foto), in locul lui Boc. Asta pot sa inteleg, ca sa aibe pe cine da vina, ca lucrurile merg prost acum si cat va mai fi Basescu presedinte. Ce nu pot sa inteleg, e cum poate cineva zdravan la cap sa accepte, de buna voie si nesilit de nimeni, bataia de joc a Conducatorului iubit. Mai, Popo ! Tu n-ai vazut ce-a patit caraghiosul ala de Lucian Croitoru ? Crezi ca pe tine te asteapta alta soarta. Eu nu cunosc, cat esti tu de bun acolo, la BNR, dar daca intri in politica, praf te fac astia ! Mai gandeste-te ! Poate ai mama, tata, nevasta, amanta. O sa te rada si curcile de pe ulita.