Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a afirmat duminica, la Realitatea TV, ca la momentul in care Dan Nica a fost remaniat din functia de ministru de Interne, in 2009, in guvernarea PDL-PSD, tocmai pregatea o actiune de arestari la Stamora Moravita, dar nu a fost lasat.
In cadrul emisiunii, Hrebenciuc a adus in discutie Stamora Moravita.
"Noi am iesit din guvern cu criza Nica, daca va amintiti, a plecat de la schimbarea ministrului de Interne. Si daca va amintiti, atunci a aparut discutia cu Stamora Moravita. Si cu asta v-am spus tot", a afirmat deputatul PSD.
"Atunci s-a discutat clar ca domnul Nica avea o actiune prin care sa... o arestare sau ce vroia sa faca la Stamora Moravita impotriva vamesilor de acolo, n-a fost lasat, s-a schimbat guvernul si se intampla actiunea acum. Uitati-va cum spunea domnul Nica atunci, la emisiuni, la televiziuni, dar nu s-a uitat nimeni la el, eram toti in campanie prezidentiala si declaratiile lui au trecut nebagate in seama", a conchis el, sugerand ca Dan Nica a fost schimbat ca ministru de Interne pentru a nu mai avea loc actiunea planificata la Stamora Moravita.
In cursul saptamanii trecute, au avut loc o serie de descinderi in vami, printre care si Stamora Moravita, in cursul carora au fost arestati zeci de politisti de frontiera si vamesi.