Intre sustinatorii lui Mubarak si cei care ii cer demisia au izbucnit conflicte. Opozitia anunta un nou protest de amploare vineri.
Ciocniri violente intre sustinatorii si opozantii lui Hosni Mubarak in piata Tahrir din Cairo, relateaza BBC News online citat de NewsIn. Mii de sustinatori ai presedintelui au venit in piata Tahrir si au daramat baricadele ridicate de protestatari. Actiunea a avut loc dupa ce armata le-a cerut protestatarilor sa renunte la manifestatii dupa ce Mubarak a promis ca nu va candida in alegerile din septembrie.
O parte dintre manifestanti ii cer in continuare demisia, dupa ce si-au petrecut noaptea in piata Tahrir, devenita un fel de cartier general al celor nemultumiti de actuala putere.
La un kilometru de piata, aproximativ 500 de sustinatori ai presedintelui au defilat miercuri cu banderole pe care se putea citi "Da lui Mubarak, pentru protejarea stabilitatii", sau "Cei care iubesc Egiptul nu-l fac sa se prabuseasca".
Pana acum armata nu a interveni impotriva manifestantilor, iar uriasa manifestatie de marti, la care au luat parte peste un milion de oameni, a fost una pasnica. Dupa miting, presedintele Mubarak a tinut un discurs in care a promis ca va restaura calmul in tara si va face o tranzitie pasnica de putere in cele opt luni cat va mai fi la conducere.