HotNews informeaza: PNL ii cedeaza lui Dan Voiculescu functia de vicepresedinte al Senatului care i-a apartinut lui Melescanu. Conform algoritmului, liberalii il retrag pe Ludovic Orban din functia de vicepresedinte al Camerei in favoarea lui Adrian Nastase.
Functia de vicepresedinte al Senatului care i-a apartinut lui Crin Antonescu si la care acesta a renuntat in campania electorala in favoarea lui Teodor Melescanu va fi preluata acum de Dan Voiculescu, a anuntat, luni, presedintele PNL, potrivit Agerpres. In plus, PNL il va retrage pe Ludovic Orban din functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor pentru ca opozitia sa il poata mentine intr-o astfel de functie pe Adrian Nastase (potrivit algoritmului), au declarat surse politice pentru HotNews.ro.
In noua sesiune parlamentara, care incepe maine, si independentii vor avea un vicepresedinte la Camera, acesta urmand a fi ales intre Eugen Nicolicea si Marian Sarbu (ambii UNPR), potrivit acelorasi surse.
"Eu l-am rugat pe domnul Melescanu sa indeplineasca si functia de vicepresedinte al Senatului la care eu am renuntat in timpul campaniei electorale si pe care, fiind destul de aglomerat cu activitatea de la partid, nu am de gand sa o reiau. Acum, conform discutiei, o va indeplini domnul Dan Voiculescu, care detinea aceasta functie de vicepresedinte al Senatului si atunci cand se afla in grupul PSD. E normal ca acum, venind in grupul PNL, sa-si pastreze aceasta pozitie", a explicat Crin Antonescu.
El a precizat ca Melescanu va ramane presedinte al Comisiei de aparare din Senat.
Despre situatia de la Camera Deputatilor, liderul PNL nu a oferit detalii, argumentand ca discutiile de acolo privind impartirea posturilor intre partide nu s-au finalizat.