Roxana Iordache publica pe blog textul intitulat "1989-2010. DROJDIA REGIMULUI COMUNIST LA PUTERE", pe care il puteti citi in continuare.
'Va gandeati atunci ca dupa 21 de ani vom avea in tara un regim care sa reprezinte triumful "omului nou", tot ce a lasat mostenire mai odios comunismul in ultimele lui esaloane? "Soimii patriei" erau imbracati in portocaliu. Alaturi de secretari UTC si tineri activisti PCR, unii "soimi" sunt acum automate de debitat aberatii pline de tupeu, la toate televiziunile, care n-au alta viziune decat promovarea nulitatilor sub aparenta criticii.
"Dirigintele" lor este din cei 2000 de privilegiati care constituiau nomenclatura si care ar fi trebuit exterminati in decembrie 1989. Atunci ar fi fost cu adevarat libera calea spre schimbare veritabila.
In toti acesti 21 de ani, numai fostii (utecisti-sefi, uaseceristi, comunisti, securisti represivi) au avut puterea in Romania, fiindca nici n-au pierdut-o vreodata. Au capusat tara si au furat-o, en gros si en detaille. Cand au facut o pauza, ca sa nu ajunga Romania in colaps, ci in NATO si UE, cei care nu proveneau din sistem, de exemplu, Victor Ciorbea, au fost victime sigure. Iar presedintele Constantinescu a fost excelent in politica externa - nu doar prin prestanta lui, si din pacate, cu decizie insuficienta si adesea gresit orientata in politica interna (il putea strivi din fasa pe Basescu si asta prin metode democratice). Singurul accident in continuitatea sistemului l-a constituit Guvernul Tariceanu, cel eliberat de PD. A fost, de altfel si singura perioada in care romanii au trait bine, bunastare pe care nemernicii de azi dau vina, dupa ce au distrus-o ca sa se ghiftuiasca ei.
Am avut sansa anul trecut sa punem capat continuitatii bolsevice si sa prevenim catastrofa previzibila spre care se indrepta Romania prin mentinerea psihopatului la putere.
El, infractorii si prostituatele lor au ocupat tara si isi bat joc de ea, cu ura. Tot ceea ce fac este pentru distrugerea oamenilor.
Ultimul obstacol in calea acestui regim totalitar il reprezinta Justitia. Ca dovada si spumele cu care o ataca cel care a coborat in mocirla institutia presedintelui tarii. Iar PD-L a calcat in picioare principiul separatiei puterilor in stat, cand a incercat sa intervina in treburile Justitiei, refuzand sa valideze componenta CSM. Esecul lor este, probabil, singurul succes veritabil al opozitiei, care, altfel, este umbra a ceea ce ar trebui sa fie, un fel de corp-ansamblu, figuratie de domnisoare, in conditiile regimului actual.
Regimul Basescu a facut tara de ras. In calitate de reprezentant al statului roman, acum Basescu se zborseste la Franta si Germania, nesfarsit de ridicol, pentru scrisoarea contra aderarii Romaniei la spatiul Schengen. Zice ca "nu va admite" "discriminarea". Adica, o sa-i puna, probabil, o pioneza pe scaun doamnei Merkel si o piedica lui Sarko, la vreo fotografie de grup. Fiindca s-au prins cu cine au de-a face si ca PD-L e in PPE doar fiindca plateste din gros. Din banii cui? Asta, apropo de coruptie. In rest, mai bine ar face mucles, decat sa-si arate muschii de carton, cand stie bine ca nimeni n-are chef sa populam spatiul Schengen cu tiganie, cetateni ai UE la mana a doua si crima organizata, patronata chiar de sefii si sefuletii locali si centrali ai PD-L.
Asta e realitatea. Iar motivul pentru care Basescu injura Justitia si vrea s-o subordoneze institutional este fiindca e singura care i se opune efectiv. Si daca n-ar fi slugile de la DNA, toata sleahta lor infractionala ar fi acum dupa gratii. In frunte cu clanul Basescu si famiglia Udrea. Fata de care Ridzi e mic copil.
Sincer, va gandeati ca ar fi posibil sa ne gasim in situatia-asta, dupa 21 de ani?'