Ministrul Muncii, Ioan Botis, a fost surprins amenintand cu demisia. Se pare ca ministrul vorbea la telefon cu premierul, Emil Boc, caruia i-ar fi spus ca ii va prezenta demisia.
Conform unei inregistrari difuzata de Antena3, Ioan Botis ar fi zis: "Daca nu se intampla pana la ora 12.00, vin cu demisia la dumneavoastra".
Demisia ar putea fi o forma de protest sau i s-a cerut.
Situatia este incordata ca urmare a schimbarii prevederilor legii concediului maternal.
Ioan Botis avea propria sa varianta referitoare la acest subiect. Ministrul Muncii a declarat, luni, dupa discutiile cu parlamentarii din UNPR, UDMR si ai minoritatilor, ca varianta pe care o sustine in legatura cu indemnizatiile pentru mame este acordarea lor timp de un an de zile, cu un cuantum intre 600 si 3.400 de lei si un stimulent de intoarcere la serviciu de 500 de lei.
Pozitia guvernului fata de legea indemnizatiei copilului a scandalizat mamicile care si astazi au iesit in strada. Acestea s-au adunat in fata sediului Guvernului cu copii in carucioare, participa si femei gravide. Mamicile au afisat un banner pe care scrie "Luati banii de la spagari, nu de la copii sugari".
Ioan Botis a fost numit, la 3 septembrie 2010, ministru al muncii in acest executiv.