Consilierii judeteni au transformat in circ sedinta de ieri. Social-democratii au refuzat sa ia parte la dezbateri, dupa ce pe ordinea de zi a fost trecut proiectul privind schimbarea vicepresedintelui Constantin Manolache, sustinut de PSD. Punctul de vedere al noii aliante PSD - PD-L, exprimat prin vocea democrat-liberalului Cristian Achitei, a fost ca avand in vedere noua majoritate, este legal sa se schimbe vicepresedintele. Social-democratii au atentionat ca proiectul privind destituirea lui Constantin Manolache are la baza doar motivatii politice si au parasit sala, in sedinta ramanand reprezentantii PNL PD-L si PRM. Propunerea a fost votata cu 21 de voturi pentru si doua impotriva.
Dupa aprobarea proiectului s-a pus in discutie alegerea unui nou vicepresedinte, iar pentru aceasta functie au concurat Cristian Achitei, de la PD-L, si Dumitru Codreanu din partea PRM. Primul a si obtinut functia cu 21 de voturi. Acum intreaga conducere a CJ este controlata de PD-L si PNL, presedintele Mihai Tabuleac si vicepresedintele Cristian Achitei fiind democrat-liberali, iar Catalina Lupascu liberal.

Conflict de la targul traditional

Noua alianta a intampinat primele probleme ieri, cand reprezentantii PD-L nu au reusit sa-i convinga pe liberali sa voteze proiectul ce privea colaborarea cu municipalitatea in vederea organizarii unui targ cu produse traditionale in perioada 17-20 decembrie. Pentru acest lucru consilierii trebuiau sa aloce 15.000 de lei. Liberalii au explicat ca nu este normal ca un asemenea targ sa fie organizat din bani publici si ca PNL ar fi dorit sa faca manifestarea, insa a intampinat piedici din partea municipalitatii. Astfel proiectul a fost respins. Potrivit viceprimarului Florin Ghiorghita, respingerea proiectului nu va afecta organizarea targului, ci din contra, colaborarea dintre functionarii celor doua institutii va continua, iar municipalitatea se va ambitiona sa organizeze manifestarea "ca la carte".

- Marian ROTARIU
- Virginia CONSTANTINIU