Daca va scapa de dosarul de stramutat de lux, liderul democrat-liberalilor din judetul Gorj, Ionel Mantog, nu respinge ideea unei candidaturi la alegerile pentru desemnarea presedintelui organizatiei judetene, eveniment programat pentru 10 octombrie.

Liderul PDL Gorj, Ionel Mantog, viseaza la sefia organizatiei si sustine ca si-ar depune candidatura, daca va scapa in timp util de problemele penale pe care le are. Biroul Politic al PDL Gorj a decis ca alegerile pentru desemnarea presedintelui democrat-liberalilor gorjeni sa fie organizate pe 10 octombrie, data pana la care Ionel Mantog ar trebui sa primeasca un verdict in dosarul in care a fost trimis in judecata in calitate de stramutat de lux. Fosta Companie Nationala a Lignitului Oltenia a reconstruit pentru familia Mantog, in cartierul Primaverii, din Targu Jiu, o vila de lux, in schimbul a doua case batranesti achizitionate de familia politicianului intr-o zona in care producatorul de carbune facea exproprieri, in vederea deschiderii de noi fronturi de lucru. Ionel Mantog a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu de catre Directia Nationala Anticoruptie, insa, desi au trecut patru ani de la primul termen, magistratii nu au dat inca un verdict. Ionel Mantog si fostul director al Companiei Nationale a Lignitului Oltenia, pesedistul Ion Vulpe, in prezent consilier judetean si trimis, de asemenea, in judecata, au beneficiat de nu mai putin de 40 de amanari si suspendari. In prezent, procesul aflat pe rolul Tribunalului Sibiu este suspendat, intrucat avocatii celor doi au invocat exceptia de neconstitutionalitate, iar cererea aparatorilor nu a fost luata inca in discutie de Curtea Constitutionala.

Candideaza, dar cu aprobarea sefilor

Pedelistul Ionel Mantog, considerat un adevarat baron la nivel local, sustine ca isi va depune candidatura numai daca va scapa de problemele penale si daca va primi "unda verde" din partea conducerii centrale a partidului. In prezent, presedinte interimar al PDL Gorj este deputatul Cosmin Popescu, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului. In calitate de secretar de stat in Ministerul Industriilor, Cosmin Popescu a incercat sa-si ajute seful pe linie de partid sa scape de dosarul de stramutat de lux pe care i-l instrumenta in urma cu patru ani Directia Nationala Anticoruptie. Chiar daca va fi achitat in dosarul de stramutat de lux, Ionel Mantog mai este cercetat de Parchetul Curtii de Apel din Craiova pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, in urma unui accident pe care l-a provocat si in care si-a pierdut viata un gorjean. Barbatul era transportat cu o ambulanta de la Motru la Targu Jiu, iar masina condusa de politician a intrat, in plin, in salvare. Dosarul in care este anchetat Mantog se afla in continuare in faza realizarii expertizelor. Astfel, Institutul National de Medicina Legala trebuie sa le transmita procurorilor craioveni rezultatul expertizei probelor prelevate in urma deshumarii victimei lui Mantog.