Premierul Emil Boc a declarat ieri, la videoconferinta cu prefectii, ca autoritatile locale care nu vor efectua procesul de restructurare pana la termenul-limita de 16 august, prin adoptarea noilor organigrame potrivit OUG nr. 63/2010, nu vor mai primi bani de la Bucuresti din cotele defalcate.
"Pentru judetele cu restante la organigramele care trebuie trimise spre avizare la Agentia Nationala a Functionarilor Publici, luati act si incadrati-va in termen! 16 august este termenul-limita pentru adoptarea de catre autoritatile locale a noilor organigrame care consfintesc ce scrie in OUG nr. 63/2010. Daca nu se face, le taiem banii. Asta e singura sanctiune. Nu mai primesc bani din cote defalcate de la Bucuresti si atunci sa vedem cum or sa se descurce consiliile judetene sau primariile cu propriii lor bani, daca nu fac acest proces de restructurare. Lucrurile sunt foarte clare si ferme. Vom mai avea o videoconferinta in 15 august sa vedem exact cum stam", le-a transmis Boc prefectilor.
Anterior, secretarul de stat in MAI, Gheorghe Emacu, a explicat ca, in privinta aplicarii OUG nr. 63/2010, autoritatile sunt in etapa in care primesc din teritoriu proiectele de organigrama de la toate unitatile administrativ-teritoriale pentru analiza si avizare. "Pana la 30 iulie au fost inregistrate, in vederea avizarii, 2.897 de proiecte de organigrama dintr-un total de 3.227, adica aproximativ 90% (...) Mai sunt 330 de proiecte care nu au fost transmise, judetele cu restante fiind: Gorj si Vrancea cu cate 22 de proiecte, Galati cu 20, Mehedinti, Bacau si Vaslui cu cate 19", a prezentat oficialul MAI.
El a subliniat ca principalele probleme identificate vizeaza nerespectarea procentului de 12% functii publice de conducere din totalul de functii publice, depasirea numarului maxim de posturi stabilit prin OUG nr. 63/2010 si existenta unor posturi ca avand prerogative de putere politica. "Pana pe 16 august, urmeaza ca proiectele sa fie supuse aprobarii consiliului local sau judetean. Mai avem doua saptamani de activitate intensa", a spus Emacu.