George Cusnarencu publica in Cronica Romana articolul "Demisia regimului Basescu-Udrea!", pe care il puteti citi in continuare.
'Aproape toata lumea este de acord ca in ultimii ani, datorita stilului aiuritor si nedemn al presedintelui Traian Basescu, nimic din aceasta tara n-a mai ramas in picioare.
Romania a devenit ca un camp pe care toate culturile atent randuite de-a lungul anilor au fost complet ravasite de o furtuna violenta cu grindina.
Niciuna din institutiile care cat de cat erau randuite de-a lungul regimurilor lui Ion Iliescu si Emil Constantinescu nu a ramas neterfelita de actiunile irationale ale actualului presedinte:
• Parlament si parlamentarii care-i erau potrivnici.
• Adversarii politici pe care ii supravegheaza prin intermediul serviciilor secrete.
• Serviciile secrete pe care le controleaza.
• Judecatorii discreditati ca nu dau deciziile convenabile lui.
• DNA pe care si l-a subordonat.
• Constitutia siluita conform poftelor lui.
• Ministrii suspendati din functii.
• Refuzarea altor ministri pe motiv de mapa profesionala.
• Nesocotirea unei motiuni de cenzura care
i-a dat jos premierul-vuvuzela.
• Nesocotirea unei majoritati parlamentare.
In loc de a se comporta ca un adevarat sef de stat, Basescu a tinut sa arate tuturor doar cine este seful, vataful, jupanul.
Exact ca o femeie capricioasa fara creier, dar plina de ifose, care da tot timpul din picior si se otaraste la slugi.
Ne-a etalat in ultimii 5 ani si 6 luni un tupeu incredibil si fara perdea, pe care eu l-am asemanat cu cel al unei "dive" care aparea pe la OTV mai acum un an si ceva.
La un moment dat, vrand sa demonstreze ca i-a disparut orice fel de discernamant si nu mai conteaza decat capriciile de femeie nazuroasa, a vrut sa arate natiunii si tuturor celor care ii erau prabusiti la picioare (Parlament, guvern, colegii de partid, opozitie) ca pe aceea care a fost indepartata de la Presedintie pe motive de incompatibilitate, pe Elena Udrea, nu doar ca a rasplatit-o cu o functie ministeriala si cu un serviciu secret, dar, dupa caderea guvernului Boc1 in Parlament, in sfidarea celei mai elementare logici a bunului simt, a propus-o nu in scaunul unui minister, ci a doua!
Exact pe aceasta persoana banuita de media ca s-a aflat in spatele alegerii fiicei mici Eba in post de europarlamentar si care dispune de bugete ministeriale impresionante fara sa dea nimanui seama!
Si care, dupa modelul tupeului prezidential, a sfidat Parlamentul si o comisie parlamentara de ancheta cand aceasta a incercat sa intre in labirintul banilor publici.
Este vorba despre aceeasi persoana care a tinut de fiecare data sa fie portavocea si purtatoarea de opinie a tuturor capriciilor murdare nascute in mintea lui Traian Basescu in ultimii 5 ani si 6 luni.
In fine, acum va dati seama de ce numesc eu in acest articol regimul Basescu-Udrea. Cineva mi-ar putea spune ca devin o vulnerabilitate a acestui regim Basescu-Udrea, care monitorizeaza toate campaniile de presa, si pe ziaristi in acelasi timp, ca incerc sa decredibilizez institutiile statului si ca merit, astfel, si eu un statut de victima a celor ce se ingrijoreaza la CSAT.
In realitate, lucrurile stau exact ca pe marginea unui lac: adica invers. De ce n-ar fi devenit, si motive au fost destule, insusi presedintele Traian Basescu o vulnerabilitate pentru siguranta nationala de vreme ce a contribuit asiduu si permanent la decredibilizarea institutiilor statului, cum aminteam mai sus? De ce sa fie vulnerabilitati ale sigurantei nationale trusturile de presa care duc campanii murdare, cei care raspandesc stiri false, si nu poate deveni o vulnerabilitate, si inca una serioasa, "trustul" de la Cotroceni, Traian Basescu, cel care in ultimii 5 ani si 6 luni a dus cele mai iresponsabile campanii propagate prin media si a transmis, tot prin media, cele mai ridicole minciuni.
Cu mult peste campaniile platite de mogulii rai. Minciuni lansate in fata media nu numai de el, ci propagate ulterior si de vuvuzelele aservite din PDL, prim-ministru, ministri in frunte cu Elena Udrea sau de televiziunile mogulilor buni.
Sa ne amintim minciunile care au demonizat institutiile statului, Parlament, Justitie, Guvern, minciunile care s-au jucat cu mintea cetatenilor devenita o carpa de vase. De la momentul "nu ne trebuie imprumut cu FMI", pana la situatia din luna mai, cand a iesit la televiziuni, de la tribuna Cotroceniului, pentru a anunta cetatenii stupefiati ca vor urma taieri de salarii si pensii. -

- Cum ar trebui sa raspunda un om care lanseaza un asemenea anunt fara sa fi stat de vorba cu nicio institutie a statului?
- Cum ar trebui sa raspunda un asemenea om care a mai raspandit si minciuna cum ca nu exista o alta solutie de iesire a tarii din criza?
- Cum ar trebui sa plateasca un asemenea sef de stat si de guvern peste care troneaza Udrea pentru degringolada care s-a raspandit in tara, care a afectat psihic intreaga tara, nevoita sa-i suporte capriciile?
- Cum ar trebui sa plateasca cel care a obligat coalitia guvernamentala sa sustina legea taierilor pe motiv ca este constitutionala?
- Cum ar trebui sa plateasca un asemenea om care a crezut ca prin masluirea numirilor la CCR isi va atinge scopul?
- Cum ar trebui sa plateasca un sef de tara care, alaturi de Udrea a lui, a fost infirmat de CCR?
- Ce ar trebui sa faca un om caruia i s-au invalidat aberantele masuri, luate intr-un moment de ratacire fara sa tina seama de masurile luate de vecinii nostri aflati in aceeasi situatie?
- Si care continua sa scoata din palaria capriciilor lui iresponsabile alte masuri inrobitoare si niciuna inteligenta?
Raspunsul e simplu si unul singur: demisia regimului Basescu-Udrea! Pentru ca el este raspunzator de proasta gestionare a statului, de batjocorirea cetatenilor acestei tari.
Nu se mai poate admite faptul ca recunoasterea greselii inseamna doar parasirea scaunelor caldute si albirea dosarului!
Acum, acesti oameni care au mintit si manipulat cetatenii trebuie sa plateasca conform legilor si justitiei acestei tari!
In caz contrar, chiar siguranta tarii este pusa in pericol! In fond, un criminal dovedit care isi recunoaste vina nu este lasat liber pe strada, ci este judecat si condamnat definitiv, la ani grei de puscarie.'