Iulian Badea publica in Cronica Romana articolul "Dezastrul, garantat de actuala Putere", pe care-l puteti citi in continuare.
'Premierul ne linisteste. Pensia minima de 350 de lei si salariul minim de 600 de lei raman neatinse. Mai mult, sustine acelasi premier, guvernul garanteaza un venit de 125 de lei pentru o persoana singura, 225 lei pentru o familie cu doua persoane, 313 lei pentru o familie cu trei persoane, 390 de lei pentru o familie cu patru persoane, 462 lei pentru o familie cu cinci persoane. Pentru familiile cu mai mult de cinci persoane, se adauga la venitul minim de 462 de lei cate 32 de lei de persoana. Nu poti sa nu ramai siderat de atata darnicie guvernamentala. Sa ne inchipuim, spre exemplu, cum ministrul Udrea, sotul Cocos si fiul lor ar trebui sa traiasca cu cei 313 lei pe luna daruiti cu atata responsabilitate de catre actuala guvernare. Cinismul depaseste orice limita. Ca si dispretul fata de cetatean. Ca si aroganta celor ce se iluzioneaza ca mandatul lor va continua multi ani de acum inainte. Romania a devenit o veritabila drama. Milioane de romani sunt ingenunchiati de neajunsuri, de probleme, de austeritate. A devenit practic imposibil sa supravietuiesti intr-o tara ce se pretinde europeana. Marea drama nu este reducerea pensiilor si a salariilor ci ineficienta acestor masuri, in contextul absentei unor solutii economice care sa revitalizeze exporturile, sa creeze noi locuri de munca. Cu toate acestea, Boc considera ca demisia sa ar reprezenta un act de lasitate. Iar el nu este un las. Si nici Basescu, Videanu, Berceanu si ceilalti. Ei sunt decisi sa mearga mai departe. Cu iresponsabilitatea si dispretul lor. Cu incapatanarea de a intelege ca situatia ii depaseste. Si ca numirile politice vor acutiza suferinta populatiei.
Pe de alta parte, motiunea de cenzura avansata de Opozitie reprezinta un gest la fel de inutil, cat timp majoritatea parlamentara va vota pentru mentinerea actualului guvern, desi exista voci in Modrogan care constientizeaza ca alegerile din 2012 vor reprezenta un fiasco total pentru PDL. In situatia in care protestele sociale se vor intensifica pana la niste cote alarmante ce pot pune in pericol mandatul lui Basescu, este luata in calcul demisia lui Boc, cu pastrarea insa in viitoarea ecuatie guvernamentala a celorlalti artizani ai dezastrului din acest Cabinet.
Diversiunea urmareste calmarea populatiei si prezentarea premierului Boc drept principalul vinovat pentru situatia actuala. Se sacrifica astfel "raul cel mic" pentru ca "raul cel mare" sa poata mentine mai departe controlul asupra Romaniei. Traian Basescu nu va concepe sa piarda Puterea. Va opta pentru un nou premier de paie care sa accepte docil orice indicatie venita de la Cotroceni. In acelasi timp, va completa echipa guvernamentala cu "grei" din Modrogan precum Blaga, Udrea, Videanu, probabil si Berceanu. In aceste conditii, cosmarul romanilor va continua. Pana la cote imposibil de suportat. Pe de alta parte, oligarhia portocalie va prospera.
Indiferent de componenta viitorului executiv, cat timp seful statului va ramane la Cotroceni, nimic nu se va schimba in directia dorita. Decat in rau.
Mai mult, invocarea articolului 53 din Constitutia Romaniei pentru reducerea pensiilor si a salariilor reprezinta o mare diversiune. Din simplul motiv ca actualul guvern nu se afla in situatia de a preveni consecintele unei calamitati naturale, ale unui dezastru sau ale unui sinistru deosebit de grav. Boc si colegii sai reprezinta ei insisi o calamitate, un dezastru si un sinistru deosebit de grav.'