Candidatul PSD+PC la un mandat de deputat in Colegiul 19 Bucuresti, Liliana Minca, a declarat, duminica, la sectia unde si-a exercitat dreptul de vot, ca voteaza pentru toti romanii, pentru alta viata, pentru schimbare si a a facut apel ca alegatorii sa vina la urne.
Ea a venit insotita de social-democrata Aura Vasi;le, dar si de reprezentanti ai PC si ai PNL, iar in momentul votului a spus: "Doamne ajuta!".
Liliana Minca i-a invitat pe toti cetatenii sa iasa din casa, sa se implice si sa-si exercite dreptul de vot. Ea a primit in sectia de vot un buchet de flori de la un reprezentabnt al PSD, care i-a urat succes.
"Am emotii. Oricine are emotii, dar las in puterea lui Dumnezeu rezultatul", a spus Liliana Minca. Intrebata de temeri privind eventuale nereguli in procesul electoral, candidata PC a spus ca autoritatile statului sunt cele care trebuie sa se ocupe de aceasta problerma, adaugand ca este o femeie puternica si nu se victimizeaza.
Candidata PSD+PC a precizat ca in continuare va merge si in alte sectii de votare, aratand ca este normal sa fie alaturi de colegii sai si de cetatenii care, incepand de duminica, reprezinta familia sa.
Minca va astepta ora 21.00, de inchidere a urnelor, la sediul sau de campanie, alaturi de sotul sau si de primarul sectorului 4, prim-vicepresedinte al PC, Cristian Popescu-Piedone.
"Piedone si sotul meu vin deseara la sediu si vor sta in dreapta si in stanga mea. Asa au hotarat ei. Acum ma lasa pe mine in lupta. Echipa este mai importanta in acest moment", a spus ea.
Liliana Minca si Teo Trandafir isi disputa mandatul de deputat in colegiul 19 din Capitala, ramas vacant prin plecarea Danielei Popa (PC) la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.
Potrivit legii, alegerile parlamentare partiale se desfasoara intr-un singur tur, candidatul cel mai bine clasat fiind declarat castigator.
Potrivit sondajelor, cele doua competitoare au sanse egale, balanta fiind inclinata de nucleele dure ale celor doua forte politice repreenand pe de o parte Puterea (PD-L) cu Teo si Opozitia (PSD+PC+PNL) cu Liliana. Din aceasta perspectiva, este posibil ca Teo sa nu castige, cu toata charisma ei de vedeta TV, dat fiind dezamagirea crescanda a populatiei provocata de dezastruoasa guvernare PD-L.