Liderul grupului deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, i-a atras atentia liderului independentilor, Gabriel Oprea, ca racolarea de parlamentari ai PSD se va intoarce impotriva lui.
"Sincer, nu sunt favorabile plecarile, ce sa spun? Mai ales ca sunt oameni care nu aveau niciun fel de motiv sa faca acest lucru decat presiunea care se creeaza asupra lor, si atrag atentia, domnului Oprea in primul rand ca asemenea chestiune nu aduce niciodata un lucru pozitiv. In timp se intoarce", a declarat Hrebenciuc intrebat fiind cum comenteaza plecarea din PSD a inca 3 deputati, Constantin Mazilu, Luminita Iordache si Eugenia Barna.
In acest moment grupul PSD din Camera Deputatilor numara 93 de membri, fata de 114 in decembrie 2008 (pe locul Danielei Popa urmeaza a avea loc alegeri partiale, iar Ioan Damian a figurat o scurta perioada la independenti si apoi a revenit in PSD).
Dezertorii sunt racolati de Gabriel Oprea, ministrul Apararii, si de PD-L pentru a asigura o majoritate parlamentara partidului de guvernamant al lui Traian Basescu.

Lista transfugilor politici de la PSD

La independenti: Gabriel Oprea, Eugen Nicolicea, Vasile Filip Soporan, Gheorghe Zoicas, Gabriel Tita-Nicolescu, Razvan Turea, Tudor Ciuhodaru, Valeriu-Andrei Steriu, Culita Tarata, Marian Sarbu, Catalin Chereches, Carmen Ileana Moldovan, Adrian Mocanu, Constantin Mazilu, Luminita Iordache, Georgiu Gingaras.
La PD- L: Marin Bobes, Viorel Balcan, Mihai Cristian Apostolache.
.